Στην αγορά και εγκατάσταση infokiosk στους τρεις δήμους της Πιερίας προχωρά το Επιμελητήριο Πιερίας.

Πολιτική

Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη χθες Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο πλαίσιο της οποίας ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας παρουσίασε τους τύπους  των διαδραστικών περιπτέρων (infokiosk) και τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και τη διαδικασία μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να πληροφορείται για τις κατά τόπους παροχές των δήμων (παραλαθαλάσσιους και ορεινούς οικισμούς, αρχαιολογικούς προορισμούς, χώρους αναψυχής κ.α.).

Πρόκειται για μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής που προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη να τα προσεγγίσει και κατ’ επέκταση να τα συμβουλευτεί με δυνατότητα σύνδεσης και φόρτωσης της πληροφορίας που διαθέτουν μέσω των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Οι πληροφορίες των infokiosk θα διατίθενται σε τουλάχιστον τέσσερις γλώσσες, με δυνατότητα επιπλέον προσθήκης, προκειμένου να είναι κατανοητές σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος τουριστών της περιοχής μας.

Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου βρίσκοντας ομόφωνα σύμφωνο το Δ.Σ.

“Στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας που κάνει το Επιμελητήριο Πιερίας για την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, προχωράμε στην απόκτηση διαδραστικών ψηφιακών σταθμών πληροφόρησης προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαμονή των επισκεπτών μας, παρέχοντάς τους την απαραίτητη πληροφόρηση. Φιλοδοξία του Επιμελητηρίου είναι να παρέχει στους τρεις δήμους της Πιερίας τελευταίας τεχνολογίας σταθμούς πληροφόρησης μέσω των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και την τοπική τους φυσιογνωμία”, ανέφερε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.