“Πόλεμος” ανακοινώσεων στη Νάουσα: Θα γίνουν εκδηλώσεις λέει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης -Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες. Όχι λέει ο δήμος Νάουσας

Πολιτική Πολιτισμός

Μία ώρα μετά την ανακοίνωση που έστειλε στους δημοσιογράφους ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης -Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες, ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, ο δήμος Νάουσας με ανακοίνωση του τονίζει ότι οι εκδηλώσεις ματαιώνονται.

Ο δήμος Νάουσας

Ο Δήμος Νάουσας έπειτα και από  την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον κορονοϊό που εξέδωσαν τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών, των επισκεπτών και της προάσπισης της δημόσιας υγείας, ματαιώνει τις εκδηλώσεις του Δήμου για το τριήμερο της Αποκριάς.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση ισχύει η ακόλουθη διάταξη:

«Αποφασίζουμε την ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη την χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνιού COVID-19».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, επισημαίνει:

«Με αίσθημα πικρίας καλούμαστε να εφαρμόσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Θα θέλαμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά για τον κόπο των εργαζομένων και των δημοτών, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις επιταγές της  Πολιτείας».

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Η.Π. Νάουσας προτίθεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες και τους φορείς που πλήττονται.