Μεγάλη συγκέντρωση της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου στην Καρίτσα

Πολιτική

Σε μία μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της Καρίτσας μίλησε η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, υποψήφια βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι κάτοικοι της Καρίτσας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην κ. Χαϊλατζίδου, καθώς άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματά τους και παρουσίασε στοχευμένες προτάσεις για τον τόπο τους.

Αρχικά η κ. Χαϊλατζίδου αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι η αύξηση μισθών, η μείωση τιμών, η ρύθμιση χρεών και το αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος. Σε αυτό το σημείο η υποψήφια βουλεύτρια δέχτηκε ερωτήσεις για πιο συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με τη μείωση των τιμών και τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών και των στεγαστικών δανείων, τα οποία ανέλυσε σε βάθος με βάση το κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια η κ. Χαϊλατζίδου εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πιερίας. Μίλησε για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τη μείωση των τιμών των προϊόντων και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι νέοι αγρότες. Παρουσίασε έπειτα τις κυριότερες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που σχετίζονται με τη μη καταβολή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο, το πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, την επιδότηση των ζωοτροφών και τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται οι αγρότες για το σύνολο των ζημιών που προκύπτουν από όλα τα καιρικά φαινόμενα.

Η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου παρουσίασε επίσης προτάσεις που έχει καταθέσει για τη στήριξη των αγροτών συγκεκριμένα της Πιερίας, όπως τη δημιουργία υποδομών (ψυγεία, συσκευαστήρια) που θα αυξάνουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας στο νομό. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη εκπόνησης ολιστικού σχεδίου διαχείρισης υδάτων για άρδευση, ύδρευση και αντιπλημμυρική προστασία του νομού Πιερίας.