Ένα αίτημα 30 χρόνων! Η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Δίου Ολύμπου σε νέο χώρο στο Δημαρχείο είναι γεγονός – Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της εισόδου προς τον Όλυμπο

Κοινωνία Πολιτική

Χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που ζητούσε η τοπική κοινωνία στο Λιτόχωρο. Η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Δίου Ολύμπου, είναι πλέον γεγονός. Το Α.Τ μεταφέρθηκε σε νέο χώρο στο Δημαρχείο, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο που θα στεγαστεί από την Πολιτεία, στην είσοδο του οικισμού. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου και την ανάπλαση της περιοχής με κυκλικό κόμβο αντίστοιχο με αυτόν που υπάρχει στην πλατεία του Λιτοχώρου.

Η ανάρτηση του δημάρχου κ. Γερολιόλιου

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος σε ανάρτηση του στα social media επισημαίνει:

“Για τουλάχιστον τριάντα χρόνια ήταν ζητούμενο. Σήμερα είναι πραγματικότητα. Το Αστυνομικό Τμήμα Δίου Ολύμπου μετεγκαταστάθηκε στο νέο του χώρο, στο Δημαρχείο, στο Λιτόχωρο, μέχρι να κατασκευαστεί από την Πολιτεία το νέο κτίριο, σε έκταση στην είσοδο του οικισμού. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να περάσουμε στη δεύτερη φάση. Έχουμε αιτηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει από το 1955 το οικόπεδο που στέγαζε μέχρι τώρα το Αστυνομικό Τμήμα, την παραχώρησή του, ώστε να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και να αναπλάσουμε την είσοδο προς τον Όλυμπο. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια συνέβαλαν πολλοί. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Michalis Chrisochoidis, τον βουλευτή Πιερίας κ. Fontas Baraliakos, τον πρόεδρο της Κοινότητας Λιτοχώρου και Αντιστράτηγο ε.α., επίτιμο Επιτελάρχη ΕΛΑΣ κ. Στράτο Κυριακάκη, και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Georgios Tzimas. Η συλλογική προσπάθεια έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προχωρούμε”.