Ο Θωμάς ήλθε για να μείνει…

Μυστικά με την Έυη

Θωμάς Αναστασιάδης. Ήλθε για να μείνει. Ο «πρωτάρης» δημοτικός σύμβουλος, «πολίτης σε δράση», αποδείχθηκε ότι έχει εξαιρετική αντίληψη της πολιτικής και των πολιτικών.

Με καίριες παρεμβάσεις τα τρία αυτά χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης,  ήταν αυτός που εκτός από τον επικεφαλής Σάββα Χιονίδη σήκωσε το βάρος της αντιπολίτευσης. Στοχευμένα, ουσιαστικά, χωρίς φανφάρες και κραυγές.

Ο Θωμάς ξέρει. Ξέρει να σιωπά εκεί που χρειάζεται, ξέρει τι συμβαίνει στην τοπική κοινωνία, ξέρει πότε κάνει λάθη, ξέρει πότε πρέπει να μιλά και να αντιδρά και πότε να σφάζει με το βαμβάκι. Συνεπής, σταθερός στη δημοτική παράταξη που τον συμπεριέλαβε και στους πολίτες που τον ψήφισαν, χαμηλών τόνων και εργασιομανής.

Ο Θωμάς δεν είναι το «πρωτοπαλίκαρο» του Σάββα όπως έχει ειπωθεί. Είναι το πρωτοπαλίκαρο του εαυτού του. Είναι πετυχημένος επαγγελματίας, έχει μεγάλη διαδρομή στον επαγγελματικό του χώρο και δεν έχει ανάγκη από  φωτεινές πινακίδες πάνω του. Έχει το δικό του άστρο που τον οδηγεί και τον φωτίζει. Και το σκορπίζει απλόχερα παντού.

Την ανταμοιβή του θαρρώ πως την έχει λάβει ήδη, στα χαμόγελα των πολιτών, στο φιλικό χτύπημα στην πλάτη, στους νέους φίλους που έκανε. Και είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Για αυτό σας λέω: ο Θωμάς  ήλθε για να μείνει…

Ε.Μιχωλού