Η Αλληλεγγύη προχωρά μπροστά  και μαζί με την Αλληλεγγύη και η Σοφία! «Εμείς συνεχίζουμε μαζί»

Μυστικά με την Έυη

 Η Σοφία προχωρά μπροστά! Αυτός είναι ο μόνιμος τίτλος στην πολιτική σταδιοδρομία της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, παρά το γεγονός, πως σε όλη αυτή τη διαδρομή, υπήρξαν αρκετοί  που προσπάθησαν να την κάνουν να «σκοντάψει», να της επιρρίψουν ευθύνες και αρμοδιότητες που δεν της αναλογούσαν, να μηδενίσουν ή τα μειώσουν αυτά που έκανε και κάνει για την Πιερία.

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια που οι πολίτες της Πιερίας έφεραν πρώτο (67%) τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα και έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην Σοφία, για να διαχειρίζεται τις προκλήσεις, τα έργα, τις προοπτικές της Πιερίας. Αν κρίνουμε από το πόσο πολεμήθηκε, τα έχει καταφέρει μια χαρά!

Στα χρόνια αυτά η Σοφία ήταν παντού. Στα έργα, σε συναντήσεις, σε συσκέψεις στην Αθήνα διεκδικούσε για την Πιερία. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προγράμματα ευρωπαϊκά, κάνοντας παρεμβάσεις στα υπουργεία, γνωστοποιώντας προβλήματα και αιτήματα των πολιτών.  Με covid ή χωρίς. Ας μην ξεχνούμε ότι την περίοδο της πανδημίας ή Σοφία ήταν εκεί. Στο διοικητήριο, όταν όλοι οι άλλοι έμεναν στην ασφάλεια του σπιτιού. Η ίδια επέλεξε να είναι στο γραφείο, κοντά στους πολίτες με όποιο τρόπο μπορούσε, με όλους του περιορισμούς που είχαν τεθεί. Σταθερή στα όσα είχε δεσμευτεί, στην υπόσχεση που είχε δώσει στους Πιεριείς και στον εαυτό της ότι θα είναι πάντα εκεί για τον συνάνθρωπο, τον συμπολίτη.

          «Με προγραμματισμό και συνετή διαχειριστική πρακτική,  με μεγιστοποίηση της εκτέλεσης έργων και εργασιών με ίδια μέσα και προσωπικό, με αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιφέρειας αλλά και εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα ένα πλούσιο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων σε κάθε τοπική και δημοτική κοινότητα της Πιερίας.  Διαμορφώνοντας τις συνθήκες ενός λειτουργικού, κοινωνικού, ανθρώπινου, ασφαλές, και φιλικού τόπου που μπορεί κάποιος να ζει.

Εμείς συνεχίζουμε μαζί και προχωράμε μπροστά με ευθύνη για μια ΠΙΕΡΙΑ  πρωταγωνίστρια στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας», έγραψε πρόσφατα στα social media, κάνοντας τους ανήσυχους να ησυχάσουν. Η πορεία της Σοφίας Μαυρίδου ήταν και θα είναι τουλάχιστον στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δίπλα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο στήριξε από την πρώτη στιγμή, πιστή συνοδοιπόρος και συνεργάτιδα. Και σίγουρα είναι ένα μεγάλο ατού για τον Τζιτζικώστα η στήριξη της Σοφίας. Μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές του έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Περιφέρεια! Βεβαίως το όνομα της «παίζει» στην Αθήνα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, οι πιέσεις που της ασκούνται για να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Όμως η Σοφία επέλεξε αυτό που σπανίζει στην πολιτική. Να μην «πουλά» τους φίλους, να κρατά τον λόγο της, να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

«Εμείς συνεχίζουμε  μαζί» λέει η Σοφία. «Και εμείς πορευόμαστε μαζί σου», είναι η απάντηση που δίνουν οι πολίτες.

Ε. Μιχωλού