Η Μαρία Μίχου στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των ημερών

Μυστικά με την Έυη

Η Κοίμηση της Θεοτόκου, το επονομαζόμενο Πάσχα του Καλοκαιριού, αποτελεί για την Ορθοδοξία κορυφαία λατρευτική εορτή η οποία εκφράζεται με απόδοση τιμής και σεβασμού στην Θεομήτορα.

  Με αφορμή την τόσο σημαντική εορτή της Χριστιανοσύνης πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τις τελετουργίες της τοπικής μας Εκκλησίας, σωρεία πολιτιστικών εκδηλώσεων και πανηγύρεων σε πολλές γωνιές της Πιερίας.

  Το τετραήμερο από 12 έως 15 Αυγούστου 2022, η πρώην Βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου, παρέστη και τίμησε με την παρουσία της τόσο τις λατρευτικές  εκδηλώσεις στην Παραλία Κατερίνης, το Λιτόχωρο, όσο και τις παραδοσιακές  στα δημοτικά διαμερίσματα Σβορώνου, Νέας Τραπεζούντας και Σεβαστής.

  Η κ. Μίχου την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 παρακολούθησε την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης,  προσκύνησε και ακολούθησε τη λατρευτική πομπή  της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας και του Επιταφίου της Μεγαλόχαρης. Δέχθηκε τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με πολίτες της περιοχής.

  Με ανάλογη κατάνυξη παρέστη την παραμονή του εορτασμού της Κοιμήσεως της Παναγίας και στον Εσπερινό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο  στο Λιτόχωρο.

  Με την παρουσία της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις παραδοσιακές πανηγύρεις, η Μαρία Μίχου, είχε την ευκαιρία να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των συμπολιτών μας, να ακούσει τα τρέχοντα ζητήματα της κάθε περιοχής, να συνευχηθεί για ευημερία και ανάπτυξη της Πιερίας, δηλώνοντας παράλληλα: «Η λαϊκή  μας παράδοση είναι  συνυφασμένη με την Παναγιά μας, προς τιμήν της υλοποιούνται σειρά δρώμενων ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η Ελληνική παράδοση, η οποία  αποτελεί το  σημαντικό στοιχείο στη συνοχή της Ρωμιοσύνης.

  Κάθε κομμάτι του Ελλαδικού ιστού τιμά και εορτάζει με το δικό του τρόπο το Πάσχα του Καλοκαιριού. Οφείλουμε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες τους και να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στις δημιουργικές τους προτάσεις.

  Συγχαρητήρια στα μέλη των τοπικών πολιτιστικών και πνευματικών συλλόγων.» 

  Η κ. Μίχου και στις τρείς Κοινότητες συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με πληθώρα  συμπολιτών μας,. Συνομίλησε επίσης , στο Σβορώνο με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χρήστο Κωνσταντινίδη, ενώ στη Νέα Τραπεζούντα και στη Σεβαστή με τους προέδρους των σωματείων, Βασίλειο Παραδεισόπουλο και Κυριάκο Κωνσταντινίδη, αντίστοιχα.