Σοφία Μαυρίδου | Τώρα που «έκατσε η σκόνη» ας δούμε την αλήθεια κατάματα!

Μυστικά με την Έυη

Και τώρα που έκατσε η σκόνη, και ησυχάσαμε αφού η Σοφία Μαυρίδου, η αντιπεριφεριεάρχης Πιερίας θέλει να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο της στην περιφέρεια και δεν ενδιαφέρεται για Κοινοβούλιο μεριά, επανήλθαμε στη θέση μας.

Διότι όλο το προηγούμενο διάστημα ουκ ολίγα ακούστηκαν για τη Σοφία, η οποία βεβαίως και κλασικά φταίει για όλα. Φταίει για τις εργασίες στην Εθνική Οδό της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, φταίει για τις λακκούβες, φταίει για θάλασσες και τα βουνά, φταίει γενικά για τις βροχές, τον ήλιο για όλα! Τώρα βέβαια το γεγονός ότι όλα αυτά δεν ήταν δική της αρμοδιότητα και της Π.Ε Πιερίας, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να παρέμβει στο βαθμό που θα ήθελε (γιατί έτσι και αλλιώς την έκανε την παρέμβαση αλλά δεν την διαφήμισε) αυτό είναι λεπτομέρεια, για όλους αυτούς που ψάχνουν ευκαιρία , ακόμη και όταν ξέρουν ότι δεν είναι δίκαιοι.  Το μπούλινγκ (bullying) στην Σοφία ως γυναίκα και ως πολιτικό στα καλύτερα του! Τι έκανε η Σοφία, που πήγε, τι φορούσε, με ποιον μίλησε, ποιους χαιρέτισε και ότι άλλο, ευφάνταστο ή κομπλεξικό μπορεί να σκεφτεί κανείς!

 Παρεμπίπτοντος, έψαχνα να βρω και σε όλα τα αυτά τα ευφάνταστα αρνητικά για την Σοφία στα διάφορα γεγονότα στην Πιερία τις παρεμβάσεις ανθρώπων που ασχολούνται με τα δημόσια και δεν βρήκα ντιπ! Τίποτα σας λέω, ούτε μια αναρτησούλα, κατιτίς τελοπάντως που να λέει ότι εδώ είμαστε, παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται στο νομό μας, μας απασχολούν και τοποθετούμαστε και βάζουμε τα πράγματα στη σωστή θέση τους. Η τακτική, αφήστε τη Σοφία να επωμιστεί όλο το βάρος, μάλλον τους  φαίνεται ως αποδοτική. Τώρα ίσως, αλλά εάν κάποιοι από αυτούς θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι, ας αναλογιστούν τους στάση καθώς τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για αυτούς, όταν θα έπρεπε να κάνουν τον απολογισμό τους, στους πολίτες..

Λογικό είναι πολλοί να προβληματίστηκαν ιδιαιτέρως από τα θερμά λόγια του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα  που δημόσια είπε για τη Σοφία σε πρόσφατη εκδήλωση. Γιατί όχι; αποδεδειγμένα τον έχει στηρίξει και συνεχίζει να το κάνει με την ίδια δυναμική. Άλλωστε του έδωσε και το υψηλότερο ποσοστό  από  όλους τους νομούς, στις Περιφερειακές εκλογές με ένα ωραιότατο 66% . Λίγο είναι; Πόσοι νομίζετε ότι μπορούν να το καταφέρουν;

Η Σοφία είτε  αρέσει είτε όχι είναι παντού. Στα έργα που γίνονται, στον κόσμο, στις λαϊκές αγορές, στους παραγωγούς, στους επιστήμονές, στις γυναίκες, στα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα, στις εκδηλώσεις, στους συλλόγους. Και έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Να τη φωνάζουν Σοφία. Σκέτο. Να τη νιώθει ο κόσμος δικό του άνθρωπο. Προσιτό, χαμογελαστό, ειλικρινή, έντιμο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό  – και μοναδικό θα έλεγα- κέρδος της Σοφίας. Η αγάπη του κόσμου, που την κρατά σταθερά, για χρόνια τώρα, πρώτη στην προτίμηση τους.

Πόσοι ακόμη πιστεύετε ότι  έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια τέτοια σχέση με τον κόσμο, για τόσα χρόνια; Κανείς. Μόνο η Σοφία.

Εύη Μιχωλού

Δημοσιογράφος