Η Σοφία, το έργο και το μέλλον…

Μυστικά με την Έυη

Σοφία Μαυρίδου. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος έψαχνα   το πρόσωπο της χρονιάς. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι και φέτος η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου είναι για μια ακόμη φορά το πρόσωπο της χρονιάς.

Το 2022, όπως ήταν και το 2021, θα είναι γυναίκεια υπόθεση. Ο λόγος απλός. Η Σοφία Μαυρίδου είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που συγκεντρώνει εκτός από τα βλέμματα, τις περισσότερες συζητήσεις. Το όνομα της ακούγεται πολύ συχνά, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Έχει πιστούς φίλους αλλά έχει και οπαδούς. Έχει βεβαίως και αντιπάλους δεν θα έλεγα εχθρούς γιατί δεν τους ευνοεί το κλίμα. Η Σοφία δεν φέρεται εχθρικά, δεν δυσφημεί, δεν μειώνει ανθρώπους και υπολήψεις. Η Σοφία δεν αντιδρά σε κακοήθεις ούτε και κακοήθειες, δεν  ασχολείται καν. Αυτός ίσως  είναι και ο  λόγος που κατά καιρούς δέχεται «επιθέσεις» δια της πλαγίας οδού και ποτέ κατά μέτωπο.

Η Σοφία κοιτάει τη δουλειά της. Κάνει αυτό για το οποίο την επέλεξαν οι Πιεριείς. Προσπαθεί καθημερινά να βελτιώνει τις συνθήκες, τις προϋποθέσεις, να θέτει τις βάσεις για ανάπτυξη και πρόοδο. Θα βοηθήσει όπου της ζητηθεί, εφόσον βέβαια μπορεί και είναι στις αρμοδιότητες της.

Δηλώνει πάντα παρούσα για συνεργασίες, για από κοινού προσπάθειες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Σοφία είναι αγαπητή. Είναι η πολιτικός, την οποία φωνάζουν στο δρόμο με το μικρό της όνομα, αλλά με τον απαραίτητο σεβασμό. Άλλωστε αυτός κερδίζεται και η Σοφία έχει καταφέρει να τον κερδίσει. Με το σπαθί της. Με την προσωπική επαφή με τους πολίτες, με  την πόρτα του γραφείου ανοιχτή όπως και τα τηλέφωνα, για όποιον επιθυμεί να τη δει. Και αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν που για την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας βγαίνει αβίαστα. Γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας της. Δοτική, ευχάριστη, κοινωνική και συνάμα σοβαρή, μετρημένη και κυρίως ουσιαστική.

Η Σοφία Μαυρίδου δεν είναι τέλεια. Είναι άνθρωπος, όμως έχει αφήσει το στίγμα της στο τόπο, συνεχίζει ακούραστη και θέτει νέους στόχους.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που από πολύ νωρίς έχουν αρχίσει τα σενάρια  για το επόμενο βήμα της. Τι θα κάνει; Ποια θέση θα διεκδικήσει;  Η ίδια προτιμά να εργάζεται και να μην απαντά σε σενάρια και υποθετικές ερωτήσεις. Όταν κρίνει ότι θα έλθει η ώρα να ανακοινώσει κάτι, θα το κάνει. Καθαρά και ξάστερα. Όπως έκανε πάντα.  Μέχρι τότε, μπορεί ο καθένας να υποθέτει, να ερμηνεύει ότι θέλει και όπως θέλει, να προσπαθεί να μειώνει το έργο δια της πλαγίας οδού, ακόμη και να παραπληροφορεί. Μπορεί να προσπαθήσει. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι μπορεί και να πετύχει.

 Ο κόσμος ξέρει, έχει άποψη  γνωρίζει το  έργο που γίνεται και κρίνει.