Όταν η Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε την Πιερία

Μυστικά με την Έυη

Ήταν χειμώνας του 2014 όταν η Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε την Πιερία και συμμετείχε σε σύσκεψη και σε εκδήλωση στο Λιτόχωρο.

Άνθρωπος ζεστός, χαμογελαστός, ακόμη και σε περιπτώσεις που έφερναν αμηχανία, όπως αυτή που καταγράφηκε στο ρεπορτάζ της Δίον Τηλεόρασης με την αντίδραση αγανακτισμένου πολίτη. Η Φώφη Γεννηματά μιλούσε για την παράταξη, τους ανθρώπους της, την Κεντροαριστερά, την ενότητα την “ψυχή του ΠΑΣΟΚ”.

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά μας “ταρακούνησε”, μας αιφνιδίασε, μας σόκαρε και κυρίως μας γέμισε θλίψη. Στις λίγες φορές που ανταμώσαμε στις περιοδείες της ή στις πολιτικές εκδηλώσεις, ήταν πάντα εντυπωσιακή με την απλότητα της, τον μεστό πολιτικό της λόγο και το χαμόγελο της, κρύβοντας πίσω από αυτό τις δυσκολίες που περνούσε, ενδεχομένως και τον φόβο που είχε φωλιάσει, έχοντας χάσει και τους δυο γονείς της από καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά “έφυγε” σήμερα στα 57 της χρόνια, για να συναντήσει τους γονείς της Γιώργο και Κάκια, που “έφυγαν” επίσης νέοι χτυπημένοι από την αρρώστια.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε εμάς αφήνει μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη, ένα πολύτιμο μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς, ήθους εντιμότητας και δύναμης.

Ε.Μ.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ από τη επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Λιτόχωρο