Ούτε ένα ούτε δύο αλλά  32 !!!  τα  «βραβεία επιχειρηματικότητας»

Μυστικά με την Έυη

Ούτε ένα, ούτε δύο, άντε δέκα θα μπορούσα να πω. 32 ήταν  τα «βραβεία επιχειρηματικότητας» στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου! Πάρα πολλά, και όχι δίκαιο για τις επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο τέλος, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30 το βράδι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε περίπου στις 11.30! Μετά βέβαια υπήρχε και ο μπουφές,  για όσους έμειναν  μέχρι το τέλος, προφανώς μετά από τόσες ώρες θα έβαλαν κάτι στο στόμα τους.

Βιαστικοί οι παρουσιαστές της βραδιάς οι Νίκος Υποφάντης και Μαρία Σαμολαδά (δεν κατάλαβα την προτίμηση σε δημοσιογράφους εκτός Πιερίας), τόσο βιαστικοί που με το ζόρι βουλευτές και επίσημοι να «τσιμπήσουν» το μικρόφωνο για να πουν δυο λόγια.  Μάλιστα στην  περίπτωση της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, θεωρήθηκε σωστό να μην της δώσουν το μικρόφωνο με το σκεπτικό ότι αργότερα θα ερχόταν ο περιφερειάρχης! Η οποία βεβαίως το πήρε και καλά έκανε και προχώρησε σε ένα πολύ σύντομο χαιρετισμό όπως και όλοι οι προηγούμενοι και οι επόμενοι.

Ο περιφερειάρχης Α.πόστολος Τζιτζικώστας, ήλθε, χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τη Σοφία Μαυρίδου που έβαλε πλάτη όχι μόνο  στα δύσκολα αλλά πάντα και κάποιοι το εξέλαβαν ως μήνυμα ότι θα ακολουθήσει το δρόμο που ξέρει, αυτόν της περιφέρειας, ως πρώτη κυρία του νομού.

Προς το τέλος της βραδιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά έκανε απονομή πλακέτας, όπως και άλλοι πρόεδροι Επιμελητηρίων αντί να κάνουν στην αρχή. Την κυβέρνηση (του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είπε πολλές φορές ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τόσες που αναρωτήθηκα προς τι η επανάληψη) εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού  Γιώργος Μαυρωτάς (άσχετα αν το επίθετο του δεν ακούστηκε ούτε μια φορά σωστά).

Γιορτή της επιχειρηματικότητας  θα έπρεπε να είναι η εκδήλωση, όμως για να είμαι ειλικρινής δεν το εισέπραξα έτσι. Ο μεγάλος αριθμός των επιχειρήσεων, η αγχωτική διαδικασία,  κάπου χάθηκε στη μετάφραση το νόημα. Βεβαίως είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο να υπάρχουν στην Πιερία πολλές επιχειρήσεις που «ανθίζουν»  και διαπρέπουν, αλλά υπάρχει και η επόμενη χρονιά.

Εύη Μιχωλού