Οι κορυφαίοι της φωτογραφίας

Μυστικά με την Έυη

  Συναντήθηκαν τα τελευταία χρόνια και πλέον συνεργάζονται στην τέχνη που τους εκφράζει και την υπηρετούν με πάθος. Τη φωτογραφία.

   Ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, ερωτικός μετανάστης στην Κατερίνη και ο γηγενής Δημήτρης Γατσιός-Πεσερίδης.

  Ο πρώτος με σπουδές και καριέρα ως διευθυντής φωτογραφίας στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά μέσα των Αθηνών. Θεωρείται ο τεχνικός που φέρει την ευθύνη για το ιδανικό πλάνο, τον φωτισμό και γενικά το κατάλληλο τηλεοπτικό κάδρο. Στη διαδρομή του σημαντικές παραγωγές εικόνων και τηλεοπτικές αλλά και σειρά αποτύπωσης φωτογραφικών στιγμιότυπων.

  Ο δεύτερος, φέρελπις νέος, γραφίστας και φωτογράφος, πτυχιούχος της σχολής τεχνών ήχου και εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον κλάδο γραφικών τεχνών-πολυμέσα καθώς και ανάλογης σχολής φωτογραφίας, με επαγγελματική πλέον ενασχόληση στην Κατερίνη και με πρώτα άριστα … δείγματα γραφής. Μεταξύ των οποίων η καλλιτεχνική φωτογράφιση των παραστάσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και άλλων εκδηλώσεων.

  Ο Αλέξανδρος και ο Δημήτρης πέρα του θεσπέσιου ήθους που τους διέπει αλλά και με την πολύπλευρη γνώση του αντικειμένου, αποτυπώνουν τα δρώμενα της Πιερίας και όχι μόνο. Με αλληλοσεβασμό απαθανατίζουν τη γοητεία των εικόνων.

  Ένα αξιοζήλευτο δίδυμο που συνταιριάζει η εμπειρία του παλιού και η ορμή του νέου. Θεωρώ και οι διό τους ακολουθούν τα λόγια του Γάλλου φωτογράφου Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν, ότι «Να φωτογραφίζεις σημαίνει να βάζεις στην ίδια ευθεία. Το μυαλό, το μάτι και το χέρι». 

Π.Χατζηγιάννης