Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου της Ανώτατης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου και του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Κοινωνία

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, υποδέχθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Πρόεδρο της Ανώτατης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κο Γεώργιο Παπαδόπουλο, την τέως Πρέδρο της Ανώτατης Αρχής, κα Νίνα Γκατζούλη, καθώς επίσης τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δ.Σ., κο Θανάση Μπίντα και το μέλος του Δ.Σ., κο Αριστείδη Αγγέλου. Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, όπως επίσης στην πολυσήμαντη συμβολή του στην προώθηση της μελέτης του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τόσο εντός της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό, όπου το όνομα αυτό αναγνωρίζεται παγκοσμίως και χαίρει ιδιαίτερου ερευνητικού ενδιαφέροντος από σημαντικές προσωπικότητες ανά τον κόσμο, που σπεύδουν να μελετήσουν την πορεία του και τη συνεισφορά του στην παγκόσμια ιστορία.

“Ο Μέγας Αλέξανδρος ανέκαθεν υπήρξε ένα ιερό σύμβολο, όχι μόνο για τους Μακεδόνες της χώρας μας, αλλά και για τους απανταχού Έλληνες. Το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μία φωτεινή κοιτίδα πολιτισμού της Πιερίας, καθώς με την πλούσια δράση του προσφέρει διαρκώς τα μέγιστα στην προώθηση του πολιτιστικού μας προϊόντος ενδυναμώνοντας την ισχυρή πολιτιστική μας ταυτότητα” τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, η οποία συνεχάρη τον κο Μπίντα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία από τη θέση του προέδρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ανώτατης Αρχής, κος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου για την αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, ενώ ο κος Μπίντας, ανέφερε πως ανέκαθεν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρισκόταν δίπλα σε κάθε θεσμό που προωθεί τον πλούσιο πολιτισμό και την κουλτούρα τόσο των Πιεριέων, όσο και των απανταχού Μακεδόνων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να εύχεται μία παραγωγική συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Αλεξανδρείου Ιδρύματος με κοινό στόχο την προαγωγή και προώθηση της πολυποίκιλης ιστορίας της παγκόσμιας αυτής προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντός, αλλά κι εκτός συνόρων.