Ενιαία στρατηγική για την τουριστική προβολή της Πιερίας στο επίκεντρο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη με τον ΠΟΤΑΠ

Τουρισμός

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, του Πρόεδρου του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργου Καραλή και μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού με τους εκπροσώπους των Φορέων που σύντομα θα συμμετάσχουν στο εταιρικό σχήμα του ΠΟΤΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτήν την εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση, συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. κ. κ. Νίκος Λαλούμης, Στέλιος Ούζας και Βασίλης Δήμου, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Μόσχος Λεοντιάδης, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου κ. Δημήτρης Χασιώτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης κ. Βασίλης Αγιαννίτης,  ο εκπρόσωπος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σπανός, ενώ τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Δήμου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία των Φορέων και του Π.Ο.Τ.Α.Π. σε θέματα τουρισμού μέσω και της συμμετοχής τους στο εταιρικό σχήμα του Οργανισμού καθώς και οι δράσεις του Π.Ο.Τ.Α.Π. για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον  στρατηγικό σχεδιασμό όσο αφορά την ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία των επισκεπτών καθώς και για την τουριστική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΠΟΤΑΠ. Η  στρατηγική αυτή θα προέλθει από τη συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναδείξουν την Πιερία ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό στο διεθνές σκληρό ανταγωνιστικό τοπίο.

Προλογίζοντας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υλοποιούμε δράσεις και έργα συνεχώς και διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η δημιουργία ενός ξεχωριστού Οργανισμού για την Τουριστική Ανάπτυξη, του ΠΟΤΑΠ, αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι Φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας».

Aπό την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γιώργος Καραλής ανέφερε: «O ΠΟΤΑΠ διαδραματίζει ήδη καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά δρώμενα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη και προώθηση του Πιερικού προϊόντος, την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό δράσεων τουριστικού περιεχομένου. Με ομαδική εργασία και συντονισμένη προσπάθεια είμαστε πεπεισμένοι πως θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα αναδείξουμε την περιοχή μας ως κορυφαίο προορισμό 365 ημερών».