Στις 10 Δεκεμβρίου καταθέτει προτάσεις για την αστική αναβάθμιση στο Πράσινο Ταμείο ο δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος

Πολιτική

Σειρά προτάσεων που στόχο έχουν την αστική αναβάθμιση θα καταθέσει μέσα στο Δεκέμβρη ο δήμος Κατερίνης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν τις δράσεις και τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων που θα «τρέξουν» από το Πράσινο Ταμείο το επόμενο διάστημα. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη-ενημέρωση στο Πράσινο Ταμείο από τον αν. δημάρχου, αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Νταντάμη.

Ειδικότερα,  ο δήμος Κατερίνης θα καταθέσει στις 10 Δεκεμβρίου προτάσεις για χρηματοδότηση έργων αστικής αναζωογόνησης, παιδικές χαρές, προσβασιμότητας ΑμεΑ, χώρων στάθμευσης, διατηρητέα κτίρια (Αστική Σχολή κ.α.), δράσεις σε συνεργασία με ΜΚΟ που θα έχουν στο επίκεντρο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Κατερίνης η πρόταση για τη χρηματοδότησης της μελέτης θα κατατεθεί στο Πράσινο Ταμείο στις 15 Φεβρουαρίου οπότε και θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων για τους δήμους που δεν είχαν εκπονήσει το συγκεκριμένο Σχέδιο.

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε στο δήμαρχο Κατερίνης ότι το Πράσινο Ταμείο θα υποστηρίξει προτάσεις, δράσεις και μελέτες του Δήμου Κατερίνης στην κατεύθυνση της αστικής αναζωογόνησης.