Αθανάσιος Γκούνας, υπ.βουλευτής: «Παντός καιρού και συνθηκών, 365 μέρες το χρόνο οι πυροσβέστες υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση…»   

Πολιτική

Θέματα Πολιτικής Προστασίας και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αθανάσιος (Σάκης)Γκούνας στην επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης

Ο κ. Γκούνας  συνομίλησε με τους πυροσβέστες, τους οποίους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε δύσκολες  συνθήκες και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για την αντιπυρική περίοδο που μόλις ξεκίνησε. Στη συνάντησή του με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Πατσιαλή Παναγιώτη και τον Διοικητή πόλης κ. Κραγιόπουλο Δημήτριο,  ενημερώθηκε για τη λειτουργία της υπηρεσίας, την υλικοτεχνική υποδομή,  τις ανάγκες, τα αιτήματα και για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα  να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις, όχι μόνο το καλοκαίρι για την προστασία των δασών από πυρκαγιές αλλά κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που γίνονται ολοένα συχνότερα, αλλά και  όπου καταστεί ανάγκη όπως σε περιπτώσεις διάσωσης πολιτών ή σε καταστροφές και δυστυχήματα όπως στην τραγωδία των Τεμπών κ.α..

«Παντός καιρού, σε δύσκολες συνθήκες 365 μέρες το χρόνο οι πυροσβέστες υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση και υπό δύσκολες συνθήκες όπου κληθούν…» δήλωσε ο κ. Γκούνας τονίζοντας ότι:  «Πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματά τους. Δεν αρκεί η ανάδειξη των προβλημάτων, χωρίς τη λύση τους. Πρέπει επίσης να αναβαθμίσουμε και να ενισχύσουμε τις πυροσβεστικές υπηρεσίες με εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση  καταστάσεων. Και στην πυροσβεστική, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στη νέα προοδευτική διακυβέρνηση είναι,  δικαιοσύνη παντού».    

Νέα γενιά, νέες ιδέες

Για την Ελλάδα, για την Πιερία

ΓΚΟΥΝΑΣ ΣΑΚΗΣ

Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής.

Λέκτορας  Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Οικονομολόγος -Μελετητής ΕΣΠΑ