Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά και Καναδούς Γερουσιαστές, ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνοκαναδικής Φιλίας

Πολιτική

Τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, κ. George J. Furey και τους Καναδούς Γερουσιαστές, κ. Leo Housakos, κ. Tony Loffreda, και κα. Raymonde Saint-Germain,  είχε την τιμή να υποδεχτεί η Βουλευτής, ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνοκαναδικής Φιλίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και στο περιθώριο του γεύματος εργασίας που ακολούθησε, η κυρία Μάνη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον τόπο καταγωγής της, την Πιερία και τα αναρίθμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, στα οποία συμπεριλαμβάνεται φυσικά ο Όλυμπος, ένα παγκόσμιο μνημείο μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ιστορίας.

Προσκάλεσε μάλιστα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Καναδικής αντιπροσωπείας να επισκεφτούν την Πιερία και να γνωρίσουν τις ξεχωριστές ομορφιές της και τους πρόσφερε ως δώρο το μοναδικό στον κόσμο τσάι από τον Όλυμπο. Την ίδια πρόσκληση απηύθυνε και στον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Mark Allen, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον να επισκεφτεί την Πιερία.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, τα μέλη της Ομάδας Φιλίας αντάλλαξαν απόψεις με τους Καναδούς Γερουσιαστές και συζήτησαν τους τρόπους σύσφιξης των φιλικών σχέσεων και περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σε κάθε επίπεδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη πολυπληθή και δυναμική Ελληνική Ομογένεια του Καναδά, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή και πρώην Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, κ. Leo Housakos.

Η επίσκεψη της επίσημης αντιπροσωπείας του Καναδά έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και στο πλαίσιο αυτής οι Καναδοί Γερουσιαστές είχαν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.