Συνάντηση του βουλευτή Φ. Μπαραλιάκου με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στ.Καλαφάτη – Συζήτηση για τον οδικό τουρισμό, την υλικοτεχνική αναβάθμιση των συνόρων της Β. Ελλάδος

Πολιτική Τουρισμός

Με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Σταύρο Καλαφάτη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Φώντας Μπαραλιάκος, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους για την ενίσχυση του Οδικού Τουρισμού με την υλικοτεχνική αναβάθμιση και βελτίωση της πρώτης εικόνας των συνόρων της Βορείου Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media ο βουλευτής, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, τόνισε στον Υφυπουργό “πως οι συνοριακοί σταθμοί των βορείων χερσαίων συνόρων της χώρας μας (Ευζώνοι, Προμαχώνας κ.α.) χρήζουν άμεσης αναβάθμισης σε κτηριακό και υλικοτεχνικό επίπεδο αλλά και επαρκούς στελέχωσης. Η πρώτη εικόνα που αντικρύζει ο επισκέπτης που εισέρχεται στην χώρα οδικώς λειτουργεί και σε επικοινωνιακό επίπεδο ως διαρκής διαφήμιση. Κοινή μας προσπάθεια η διέλευση των τουριστών με ασφάλεια και ταχύτητα, η πρώτη εντύπωση να προϊδεάζει θετικά για την παραμονή τους στην Ελλάδα και η τελευταία κατά την αναχώρησή τους να αποτελεί πρόσκληση για νέα επίσκεψη στο μέλλον”.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα ενώ τοποθετήθηκε υπέρ του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων υποδομών των τελωνείων και από το βήμα της Βουλής στο πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.