Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Ο στόχος είναι ένας, δουλειές ξανά, δουλειές για όλους» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Πολιτική

Η Βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της, επισήμανε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, εισάγει νέα καινοτόμα εργαλεία: 

Η ψηφιακή κάρτα απασχόλησης, το ψηφιακό μητρώο, η θέσπιση για πρώτη φορά του επιδόματος εργασίας, αλλά και του μπόνους 300 Ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους για το ατομικό σχέδιο δράσης, είναι μέτρα που διευκολύνουν τους ανέργους στην καθημερινότητά τους αλλά και επιφέρουν την απαραίτητη διασύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να αντλούν στοιχεία με ψηφιακό τρόπο για όσους αναζητούν εργασία.

Η κυρία Μάνη στάθηκε επίσης στη μεγάλη σημασία της αναβάθμισης της επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να καλυφθούν τα κενά, τα οποία έχει διαπιστώσει και στην Πιερία, μέσα από τις συνομιλίες της με επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού και όχι μόνο, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν εργαζόμενους με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. 

Τέλος, αναφέρθηκε στη σπουδαία τροπολογία του νομοσχεδίου η οποία δίνει οριστική λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα χιλιάδων πολιτών, που αναμένουν τη σύνταξή τους. Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται η έκδοση σύνταξης εντός τριών μηνών από την αίτηση, ακόμα κι αν δεν προλάβουν οι υπηρεσίες στο διάστημα αυτό να ολοκληρώσουν τον έλεγχο. 

«Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έχουν έντονο κοινωνικό πρόσημο, για τους ανέργους, την οικογένεια, τους νέους, για τις εργαζόμενες μητέρες. Ναι, η Κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία. Κανείς όμως δεν πανηγυρίζει, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτό είναι αρκετό. Η προσπάθεια συνεχίζεται και το μέλλον προμηνύεται ακόμη πιο αισιόδοξο, διότι για εμάς ο στόχος είναι ένας και είναι ο ίδιος ο τίτλος του νομοσχεδίου δουλειές ξανά και δουλειές για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την εισήγησή της η Βουλευτής.

Δείτε την τοποθέτηση μου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=HxBtn4S5Bsk