Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Εκάβη – Διαμαρτυρία για την Μακεδονία

Πολιτική

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπε και του υποψηφίου ευρωβουλευτή κ.Τσιόγκα.
Το κλιμάκιο περίμεναν 25 με 30 περίπου πολίτες νεαρής ηλικίας, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο. Για λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στο ύψος της Εκάβης, αλλά στην συνέχεια δόθηκε προς χρήση.

Την ώρα που έφτασε ο Υπουργός στην Εκάβη μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του κόμματος, φώναξαν συνθήματα για την Μακεδονία, αποκαλώντας τους “προδότες”.
Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων: “Θα το πάρω καλοπροαίρετα γιατί θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για πολίτες οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν για την συμφωνία των Πρεσπών και τα οφέλη”. Όπως είπε το γειτονικό κράτος του 1.600.00 κατοίκων προσβλέπει στην Ελλάδα για συνεργασία και ανάπτυξη και θα πρέπει να τους δούμε ως κηδεμόνες, που ταυτόχρονα επιλύουμε ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της αναγνώρισης της γλώσσας τους ως σλαβικής όπως αναφέρεται στην συμφωνία, είπε ο κ. Αραχωβίτης.

Σε ότι αφορά στη νέα ΚΑΠ και στις κατευθύνσεις που γίνονται από την Ευρώπ, σημείωσε πως υπάρχουν δυο κατευθύνσεις. Η μια που έχει ως στόχο την στήριξη των αγροτών αντιμετωπίζοντας τους ως θύματα της κλιματικής αλλαγής, και η άλλη που τους αντιμετωπίζει ως θύτες.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν πρόεδροι αγροτικών συλλόγων και φορέων προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλλουν τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις τους στο κλιμάκιο.