Βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και συναίσθημα με σημείο αναφοράς τον ΠΙΕΡΙΚΟ, έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Η καθιερωμένη «βραδιά τιμής» στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» που διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης, ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που δημιουργήσαν τον ΠΙΕΡΙΚΟ και από μια απλή επαρχιακή ομάδα κατάφεραν να τη μετατρέψουν σε μια ομάδα που θαύμασε όλη η Ελλάδα.
Αφορμή για την εκδήλωση, η συμπλήρωση 60 χρόνων από την συνένωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ολύμπου Κατερίνης, μέσα από την οποία προέκυψε κάτι μεγαλύτερο και σπουδαίο, ο ποδοσφαιρικός ΠΙΕΡΙΚΟΣ.
Από νωρίς η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου είχε γεμίσει. Ανάμεσα στους φίλους του Πιερικού, παλαιοί παράγοντες, πρώην ποδοσφαιριστές, καθώς και συγγενείς ανθρώπων που υπηρέτησαν τον ΠΙΕΡΙΚΟ είτε ως ποδοσφαιριστές, είτε ως προπονητές, είτε ως παράγοντες.
Η βραδιά ξεκίνησε με τον ύμνο του Πιερικού. Επί σκηνής βρέθηκε ο συνθέτης του ύμνου Μπάμπης Φωτιάδης και πλαισιωμένος από τους τραγουδιστές Φώτη Σφήκα και Γιάννη Ζαζόπουλο, ερμήνευσε ένα τραγούδι, που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή για την πόλη.
«Η συμπλήρωση 60 χρόνων από τη γέννηση του Πιερικού, είναι η αφορμή για την εκδήλωση και μια ευκαιρία να τιμήσουμε ανθρώπους που με την προσφορά τους στην ομάδα, έκαναν γνωστή την Κατερίνη σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Κουκοδήμος, τόνισε τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να «διασώσει» τον Πιερικό από την εσωστρέφεια και τον αφανισμό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επόμενη μέρα, θα είναι πολύ καλύτερη για το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός, αφού ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την πραγματοποιήση της εκδήλωσης, τόνισε: «θεωρούμε χρέος να τιμήσουμε κάποια πρόσωπα που έβαλαν τη σφραγίδα τους ώστε η Κατερίνη, να αποκτήσει τη δική της σελίδα στο ποδοσφαιρικό βιβλίο της χώρας μας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι με κόπους, θυσία και ανιδιοτελή αγάπη ύψωσαν τον Πιερικό και μαζί με αυτόν και την πόλη.
Πολλοί, δεν είναι πια μαζί μας με τη φυσική τους παρουσία. Σ’ αυτούς, αλλά και σε εκείνους που συνεχίζουν να αποτελούν το ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Πιερικού, οφείλουμε να δείξουμε το σεβασμό μας, αναγνωρίζοντας ότι υπό αντίξοες συνθήκες πάλεψαν, νίκησαν ή και νικήθηκαν –εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων- αλλά πέτυχαν σπουδαία πράγματα. Αυτή είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη που αφήνουν σε όλους εμάς.»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε σπάνιο αρχειακό υλικό από την πολύχρονη παρουσία του Πιερικού στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον Περικλή Χατζηγιάννη και τη Μυράντα Παππά, οι οποίοι «υπενθύμισαν» ευχάριστες, αλλά και δύσκολες στιγμές της ιστορίας της ομάδας, από το 1961 έως σήμερα.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας σε όλους εκείνους που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πορεία του Πιερικού. Συγκεκριμένα:
Τιμώμενα αείμνηστα πρόσωπα
-ΧΑΡΗΣ ΚΡΕΟΠΩΛΙΔΗΣ (Ο δάσκαλος του ποδοσφαίρου)
-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ (Ο πρώτος πρόεδρος του Πιερικού)
-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ (Ο ιδρυτικός πρόεδρος)
-ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ (Ο ονοματοθέτης του Πιερικού)
-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ (Σκηνοθέτης ΕΡΤ – Δημιουργός της Αθλητικής Κυριακής)
-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΖΙΡΟΓΛΟΥ (Παλαίμαχος και μακροβιότερος προπονητής του Πιερικού)
-ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ (Ο πρώτος Διεθνής του Πιερικού)
-ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ (Ο πρώτος φροντιστής)
-ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΜΠΙΣΙΟΣ (Ο πρώτος μασέρ)
Τιμώμενα πρόσωπα
-ΠΟΛΥΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ (Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής)
-ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (Ηγετική μορφή, ο μεγαλύτερος εν ζωή πρ. ποδοσφαιριστής)
-ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ (Ποδοσφαιριστής και πρόεδρος)
-ΚΩΝ/ΝΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ (Ο πρώτος σκόρερ του Πιερικού)
-ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΡΔΕΛΑΣ (Διοικητικός παράγοντας – Ιδρυτής αθλοπαιδιών)
Τιμή στους διεθνείς του Πιερικού
Επτά ποδοσφαιριστές της ομάδας κλήθηκαν στην Εθνική Ομάδα ανδρών. Εκτός του Ιωάννη Χριστοφορίδη, οι Ντίνος Καμπάς, Νικόλαος Πανταζής, Γιώργος Κωστίκος (ο μικρότερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής του Πιερικού), Αστέριος Γιώτσας και οι Λάκης Παπαϊωάννου (διεθνής με τις περισσότερες συμμετοχές) και Νίκος Καλαμπάκας (διεθνής και πρόεδρος παλαιμάχων).
Επίσης τιμήθηκαν οι διεθνείς των Ελπίδων που κατέκτησαν το 1971 το Βαλκανικό κύπελλο: Εκτός του Ντίνου Καμπά, οι Δημήτριος Μυτηλιναίος και Ιωάννης Γιαννούλης.
Οι αδελφοί Νικόλαος και Δημήτριος Ξενίδης, καθώς και ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, τιμήθηκαν ως οι άνθρωποι που μέσα από τις συλλογές τους, συμβάλουν στην διατήρηση της μνήμης της ιστορίας του Πιερικού
Ακόμα τιμήθηκαν οι: Σταύρος Διαμαντόπουλος (ποδοσφαιριστής και προπονητής με μεγάλη παρουσία σε ομάδες Α’ Εθνικής), Πέτρο Πουρπουτίδης (ποδοσφαιριστής και προπονητής παλαιμάχων), Αδάμος Πουτσίκης (ο εν ζωή πρώτος τερματοφύλακας), Χαράλαμπος Παντελιάδης (βραβείο ήθους), Γιάννης Αδαμόπουλος (ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα του Πιερικού), Πόλυς Σιδηρόπουλος (ο επωνομαζόμενος και «μάγος»), Δημήτρης Τσιούχας (ποδοσφαιριστής πολύτεκνος), Μποκολολιουμ Ρατζέλοβιτς (Ελληνοποιημένος ποδοσφαιριστής), Χαράλαμπος Φωτιάδης (δημιουργός του ύμνου του Πιερικού), Ευστάθιος Παρουσιάδης (ποδοσφαιριστής-καλλιτέχνης), Ιωάννης Παπαδόπουλος (ποδοσφαιριστής και καλλιτέχνης), Φώτης Σφήκας (ποδοσφαιριστής και καλλιτέχνης), Ιωάννης Ζαζόπουλος (παράγοντας και καλλιτέχνης), Μιχαήλ Πορτοκάλης (Γ. Διευθυντής της ΕΡΤ για την προσφορά του στην προβολή της ομάδας), Βασίλης Μάστορας (δημοσιογράφος), οι δημοσιογράφοι του Επαρχιακού Τύπου στο πρόσωπο του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργου Κουκουλιάτα, ο Νικόλαος Γιάγκου (φέρελπις προπονητής ποδοσφαίρου) και ο Χρήστος Καρανάτσιος ως ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ομάδα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Μπέττυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, εκπρόσωποι βουλευτών, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πιερίας.