Διαδικτυακή παρουσίαση του Σχεδίου Ισότητας των Φύλων της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΚΜ

Κοινωνία

Σοφία Μαυρίδου: “Στοχεύουμε στη δομή ενός σχεδίου ισότητας το οποίο θα θέσει τις βάσεις για την ενίσχυση της θέσης των Γυναικών. Στόχος της Επιτροπής μας η βελτίωση της θέσης της σε όλους τους τομείς της οικονομικής,κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλαδας”.

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΚΜ, κατόπιν πρωτοβουλίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Προέδρου της Επιτροπής κας Σοφίας Μαυρίδου.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η παρουσίαση του Σχεδίου Ισότητας των Φύλων στο χώρο της Έρευνας και Τεχνολογίας, που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν πέραν της Υφυπουργού και η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΚΜ, κα Σοφία Μαυρίδου καθώς και ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Αν. Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν το παρόν και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης κα Πιπίτσα Μακρίδου- Παρτσαλίδου, καθώς και ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης κος Βασίλειος Δημούσης.

Το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων παρουσίασαν η Καλλίτσα Πανταζή και η Ελένη Παππά, από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Συνεργασιών Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της ΠΚΜ.

«Η ανάδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία και στον επαγγελματικό βίο αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μας», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας κα Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ήδη στοχευμένες δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Παράλληλα η κα Σοφία Μαυρίδου μετέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες την πρόθεση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την υποστήριξη δράσεων ισότητας τόσο σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων όσο και σε επίπεδο δήμων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε την Υφυπουργό κα Μαρία Συρεγγέλα για την εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια:

“Ευχαριστούμε την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα για την παρουσία της και ενημέρωση στη σημερινή τηλεδιάσκεψη και παρουσίαση του Σχεδίου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΚΜ. Η ΠΚΜ και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους μέσα από το πρόγραμμα TERRITORIA του προγράμματος HORIZON σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός Σχεδίου Ισότητας των Φύλων στο χώρο της Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο υλοποίησης στοχευμένων δράσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς…

 Ένα σχέδιο που προήλθε μετά από δημόσιο διάλογο  με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Περιφέρειας μας αλλά και με θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και στην καινοτομία αλλά και την κοινωνία των πολιτών οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στον συν-σχεδιασμό του Σχεδίου Ισότητας, εκφράζοντας τη γνώμη τους ως προς τις προκλήσεις και τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίζει ένα σχέδιο ισότητας των φύλων”.