Η τοπική Ν.Δ απαντά σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: “Η αντικατάσταση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο Κατερίνης έγινε με καθαρά διοικητικά και λειτουργικά κριτήρια”

Πολιτική

Η συμβολή των εργαζομένων της πρώτης γραμμής όπως οι ιατροί,  νοσηλευτές και  παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης καθώς και μεγάλος αριθμός νοσηλευτών και ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (από τα Κέντρα Υγείας) της  Πιερίας ήταν καθοριστικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι αυτοί που σε 24ωρες βάρδιες, παρακάμπτοντας κόπωση και κινδύνους,  συνέβαλλαν στην διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος υγείας.

Η αντικατάσταση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο Κατερίνης έγινε με καθαρά διοικητικά και λειτουργικά κριτήρια και πάντως 10 μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνά πως διαχειρίσθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας και όχι μόνο και με ποια κριτήρια τοποθέτησε πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις.

Ξεχνά την υποστελέχωση στην παθολογική, αναισθησιολογική και γυναικολογική κλινική και στα ΤΕΠ, τη μείωση των γιατρών σε όλα τα τμήματα και την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για την υγεία.

Ας αναγνωρίσει έστω και χαμηλόφωνα, ότι ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη απερίφραστα αναγνώρισε, την επιτυχία στην διαχείριση της  επιδημικής κρίσης.

Η μικρή Ελλάδα έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβλέπει το ότι πετύχαμε οφείλετε στον κεντρικό συντονισμό από το επιχειρησιακό κέντρο του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Υγείας, της Υγειονομικής Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας. Η όποια σύγκριση μεταξύ της διαχείρισης κρίσεων όπως την έχουμε γνωρίσει επώδυνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ π.χ. στο Μάτι, Μάνδρα, και αντίστοιχων καταστάσεων σήμερα, όπως μεταναστευτικό, πανδημία, οδηγεί τον οποιοδήποτε καλόπιστο στο προφανές συμπέρασμα ότι η ΝΔ είναι αυτή που διαχειρίσθηκε υπεύθυνα δύσκολες καταστάσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Θα επανέλθουμε για ακόμη μια φορά τονίζοντας  ότι το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας. Ότι υπάρχει σε εξοπλισμό και οργάνωση πιστώνεται ΜΟΝΟ και ΚΥΡΙΑ στις δικές της σοβαρές προσπάθειες. Απλό πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η μέσα σε 4 μήνες οργάνωση και στελέχωση των νευραλγικών τμημάτων: Παθολογικό, Αναισθησιολογικό, Γυναικολογικό που η αδιαφορία της τετραετούς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρως απαξιώσει όπως διαβάζαμε σε παλιότερα δημοσιεύματα.

Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό έστω και τώρα, το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας να αφήσει την παραπληροφόρηση και αν δεν μπορεί να αναγνωρίσει, όπως κάνουν άλλωστε όλοι οι πολίτες, το ιδιαίτερο έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, τουλάχιστον να σωπαίνει.

Το σιγάν κρείττον εστί του λαλειν….!!!

Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ

Τομέας Υγείας