Κ. Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown έως 30 Νοεμβρίου -Έκτακτο επίδομα 800 ευρώ σε εργαζόμενους με αναστολή,διευρύνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας, ενώ θα δοθεί μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους.

Πολιτική

Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η χώρα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου επιστρέφει στις συνθήκες Μαρτίου, με τη διαφορά ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι ανοιχτά. Κλειστά θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας όπως είπε για τα οποία άμεσα θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση.

«Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου» ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, «μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σουπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστα τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

«Γιατί τα μέτρα τώρα; Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το είδαμε σε επίπεδο συνολικό των κρουσμάτων. Είδαμε αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, μια άσχημη αναλογία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό, θα έπρεπε να δεχθούμε σε 10 ημέρες πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 150 θα έπρεπε να οδηγηθούν στις ΜΕΘ» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Νέα οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε εργαζόμενους με αναστολή, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα δοθεί έκτακτο επίδομα 800 ευρώ σε εργαζόμενους με αναστολή.Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης διευρύνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας, ενώ θα δοθεί μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους.