Άρθρο της Ευτυχίας Χρυσικού: Το μεγάλο στοίχημα

Κοινωνία

Αρκετά γράφτηκαν για τον Covit 19 και πολύ περισσότερα θα γραφούν, καθώς το καλοκαίρι που όλοι ονειρευόμαστε, είναι μπροστά.

Μη ξεχνάτε, ότι ο Έλληνας, όσο εύκολα κλείστηκε μέσα, τόσο δύσκολα είναι τώρα διαχειρίσιμος, διότι είναι ή του ύψους, ή του βάθους.

Και επειδή το καλοκαίρι όλοι πιστεύουμε ότι θα κυλήσει ομαλά, διότι το έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, -λόγω τουρισμού-, αλλά και εμείς οι ίδιοι, είναι προφανές ότι η καλή διαχείριση, μας δίνει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε σήμερα σ΄ ένα καλό σημείο.

H Ελλάδα ετοιμάζεται για το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς, με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς και την μεγάλη προσδοκία να “αμβλυνθεί” η οικονομική ύφεση που προκάλεσαν οι περιορισμοί του lockdown, στους οποίους υποχρεώθηκαν η οικονομία και η χώρα λόγω της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός χθες, “άνοιξε” την πόρτα στον ελληνικό καλοκαίρι, δίνοντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου -από τη Σαντορίνη-, με έναν εμβληματικό προορισμό για τον παγκόσμιο τουρισμό.

Η άποψη μου είναι ότι η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία, δεν αντέχει άλλους εγκλεισμούς και εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα συμφέρει πράγματι να αποδειχθεί ότι αντιδράσαμε -καθ’ υπερβολήν- απέναντι στη νόσο του Covit 19.

Η εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, αναμένεται ότι θα δώσει “ανάσα” στην οικονομία, λόγω και της μεγάλης συμβολής του τουρισμού.

Και επειδή από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις του εξωτερικού προς τους προορισμούς, -σε πρώτη φάση από χώρες που διαχειρίστηκαν ικανοποιητικά την πανδημία-, εύχομαι όλα να γίνουν όπως πρέπει… αρκεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εξελιχθούν θετικά και δεν έχουμε στο μεταξύ κάποια σημαντική υποτροπή της πανδημίας…

* Η Ευτυχία Χρυσικού είναι δημοσιογράφος του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm.