Κώστας Κουκοδήμος: Πολεοδόμηση των πρώην στρατοπέδων, αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης, σε πρόγραμμα προβολής το μουσείο του Μαστόδοντα – Πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε Ανδρομάχη και Νεοκαισάρεια

Πολιτική

*Η πολεοδόμηση των πρώην στρατοπέδων και η αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης θα καταστήσουν την Ανδρομάχη  σημείο αναφοράς

*Το μουσείο του Μαστόδοντα στη Νεοκαισάρεια εντάσσεται σε πρόγραμμα προβολής  

Σε πολυπληθές ακροατήριο στον οικισμό της Ανδρομάχης και στη Νεοκαισάρεια ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των μιλιών του την Κυριακή το απόγευμα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Η πολεοδόμηση των πρώην στρατοπέδων που παραχωρήθηκαν στο δήμο Κατερίνης, η ανάδειξη του Πέλεκα, αλλά και η αναβάθμιση του χώρου της εμποροπανήγυρης Κατερίνης θα καταστήσουν την περιοχή σε σημείο αναφοράς για όλο το δήμο, τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ανδρομάχης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε: «Ικανοποιήθηκε έτσι ένα έτοιμα πολλών δεκαετιών, της κοινωνίας μας και νιώθω πραγματικά περήφανος, ως Δήμαρχος που υλοποιήθηκε στην πρώτη μας θητεία.  Οι χώροι θα μετατραπούν σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής, ήπιων δραστηριοτήτων και αθλητισμού. Ο μεγάλος μας στόχος στην επόμενη θητεία είναι να δημιουργήσουμε κλειστό εκθεσιακό κέντρο στο χώρο της εμποροπανήγυρης  όπου θα οργανώνονται  στον περιβάλλοντα χώρο η παραδοσιακή μας Εμποροπανήγυρη και στο στεγασμένο η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Πιερίας. Φυσικά από το σχεδιασμό μας δεν λείπει η παραποτάμια διαδρομή του Πέλεκα και η ήπια αξιοποίησή του, με   χρηματοδότηση από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  με 2,5 χιλιόμετρα  ποδηλατόδρομο, έξυπνα παγκάκια, υπαίθρια γυμναστήρια, δημοτικό αναψυκτήριο, διοργάνωση festival».

ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Νεοκαισάρειας στον Δήμαρχο Κατερίνης. Σε μια ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του χωριού ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν στην περιοχή αλλά και στον προγραμματισμό για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Έκανε ειδική αναφορά στην διαδικασία που ήδη ξεκίνησε για την παραχώρηση του στρατοπέδου της περιοχής από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Κατερίνης, στην ανάδειξη του Μουσείου του Μαστόδοντα και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου.