Κώστας Κουκοδήμος: “Βάλαμε και πάλι το δήμο μας στον τουριστικό χάρτη!” – Ομιλίες του δημάρχου Κατερίνης σε Ο. Ακτή και Ν. Χράνη

Πολιτική Τουρισμός

Ο Δήμαρχος Κατερίνης μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο στην Ολυμπιακή Ακτή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική ανάταση που είδε ο Δήμος Κατερίνης στη διάρκεια της τετραετίας παρά τη δίχρονη δοκιμασία στον τουρισμό λόγω της πανδημίας.

Στην ομιλία του στην Ολυμπιακή Ακτή ο Δήμαρχος τόνισε: «Γνωρίζετε ότι έγιναν μεγάλα  βήματα και αυτό το αναγνωρίζουν  και οι πλέον δύσπιστοι. Αυτός ο δήμος δεν είχε Αντιδημαρχία Τουρισμού. Δεν έδινε κίνητρα, δεν έκανε το παραμικρό για να αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής. Η δική μας δέσμευση το 2019 ήταν να δώσουμε ώθηση, να αποκτήσουμε τουριστική ταυτότητα, να αναβαθμίσουμε τις ακτές μας. Κατεδαφίσαμε επικίνδυνα – ετοιμόρροπα κτίσματα στην Ολυμπιακή Ακτή. Αξιοποιήσαμε τα δημοτικά ακίνητα σε στο παραλιακό μέτωπο. Θυμάστε όλοι τα μισογκρεμισμένα αναψυκτήρια και την εικόνα εγκατάλειψης όλης της περιοχής. Τα αξιοποιήσαμε όλα. Έτσι καταφέραμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε τον τουρισμό στις ακτές του Δήμου Κατερίνης. Το κάναμε. Ο Δήμος μας βγήκε από την τουριστική αφάνεια και μπήκε επιτέλους στον τουριστικό χάρτη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την επόμενη δημοτική περίοδο τονίζοντας πως θα δοθεί έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιακής Ακτής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στην Παραλία, στη δημιουργία δυο υπαίθριων χώρων στάθμευσης για ΙΧ και τουριστικά λεωφορεία, στη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο οποίο εντάσσεται ο οικισμός.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΑΝΗ

Στη Νέα Χράνη ο Δήμαρχος Κατερίνης έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις του δήμου για τον εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας και του πάρκου του χωριού, που παρουσίαζε επί χρόνια εικόνα εγκατάλειψης, την αντικατάσταση των παιχνιδιών στην παιδική χαρά, την ιδιαίτερη παρέμβαση στον φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων.

Τόνισε πως στο επόμενο διάστημα το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων θα συνεχιστεί και στη Νέα Χράνη, όπως επίσης και στην ανακατασκευή πεζοδρομίων.