Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Πολιτισμός

Περιήγηση στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων, ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου» της Γ.Βασιλειάδου, με θέμα την αρχαιοκαπηλία και εργαστήριο φυσικής δόμησης με αναφορά στις αρχαιολογικές θέσεις και τους παραδοσιακούς οικισμούς του Μακεδονικού Ολύμπου περιλάμβανε η πολιτιστική δράση με τίτλο “Η πολιτισμική διαχρονία του Μακεδονικού Ολύμπου” την οποία υλοποίησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το περασμένο Σάββατο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

Παράλληλα, τα παιδιά άντλησαν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής, επισκέφτηκαν το Μουσείο των Λειβήθρων όπου είδαν τα σκεύη διαφόρων χρήσεων και περιόδων, ενώ στην συνέχεια έλαβαν μέρος σε ένα εργαστήριο πηλού όπου το κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του πήλινο σκεύος.

Όπως τόνισε σε δήλωσή της, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και υπεύθυνη του προγράμματος Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Ευχαριστώ την αρχαιολόγο Ελένη Κλινάκη και την συντηρήτρια Βάσω Κυπραίου που είχαν τον συντονισμό της δράσης, τους εθελοντές μας,  τους γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν με ενεργό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας έφερε όλους σε επαφή με την ιστορία και κυρίως τη φυσική ομορφιά ενός τόπου γεμάτου χρώματα και αρώματα».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη «με την προτροπή, μέριμνα και τον συντονισμό του οποίου συνεχίζεται η υλοποίηση των δημιουργικών αυτών δράσεων».