Στην εκδήλωση του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας ο υπ.Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος

Πολιτική

Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας και παράλληλα τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Συλλόγου  Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας ΣΥ.ΡΑ.Π,  παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού  «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Στην εκδήλωση η οποία έγινε στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Χράνης «Το Αθάνατο» παραβρέθηκαν επίσης μέλη και φίλοι, ενώ ο πρόεδρος κ. Αδάμος Σαραηλίδης έκανε τον απολογισμό των πολυποίκιλων  δράσεων του Συλλόγου. Επιπλέον ευχαρίστησε τον κ. Λιακόπουλο για τη στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια.

Διαχρονική βοήθεια, στήριξη και ανάδειξη των προβλημάτων

Ο  υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης στηρίζει έμπρακτα τον Σύλλογο και στο πλαίσιο αυτό είχε δημοσιοποιήσει από τις  7 Νοεμβρίου 2018, το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε εξαιτίας του νομοσχεδίου  του  Υπουργείου  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι διατάξεις του οποίου, ταυτίζουν την ιδιότητα του ραδιοερασιτέχνη με την λειτουργία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ή οποιονδήποτε πάροχο ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών και αφετέρου καθιστούν πολύ δύσκολη έως ανέφικτη την δυνατότητά του να εγκαθιστά κεραία σε χώρο ακινήτου συνιδιοκτησίας.

Η επιστολή

Σύμφωνα με την επιστολή με την οποία ο κ. Λιακόπουλος δημοσιοποιούσε το θέμα, ζητούσε να συμμετάσχει ο Δήμος στη δημόσια διαβούλευση,  καθώς εάν το νομοσχέδιο προχωρήσει χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, τότε για την Πιερία καθίστανται σχεδόν ή απολύτως αδύνατα:

·        Η Μηνιαία Πανελλήνια Άσκηση Επικοινωνιών Εκτάκτων Αναγκών με τον Θάλαμο Πολιτικής Προστασίας

·        Οι ασκήσεις επικοινωνιών εκτάκτων αναγκών μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας

·        Η κάλυψη αθλητικών γεγονότων των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας, όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος του Ολύμπου και ο Ultra που τον συνοδεύει

·        Η επικοινωνία σχολείων της πόλης με τον ISS (Διεθνή Διαστημικό Σταθμό), κάτι που έχει επιτευχθεί δύο φορές επιτυχημένα μέχρι σήμερα

·        Η πραγματοποίηση αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Σώματος Προσκόπων, όπως το ετήσιο Jamboree

·        Η συμμετοχή των Πιεριέων ραδιοερασιτεχνών σε πανελλήνιες εκδηλώσεις, όπως ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας, λόγω έλλειψης αναμεταδοτών.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν οι αναγκαίες  αλλαγές και επανέλαβε τη στήριξή του στον Σύλλογο όπου αυτή του ζητηθεί.