Οι δράσεις του ΟΠΠΑΠ Δ.Κατερίνης κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Μαρτίου 2021

Κοινωνία

Οι πολυποίκιλες δράσεις που υλοποίησε κατά το διάστημα από 1/9/2019 έως 31/3/2021, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) αποτυπώνονται στον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ έχοντας ένα ευρύ αντικείμενο δράσεων που σχετίζεται με τα δύο Αθλητικά Κέντρα του Δήμου, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Βιβλιοθήκες κ.λ.π., με τις οδηγίες και τη συνεχή εποπτεία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, πραγματοποίησε σημαντικές παρεμβάσεις (κατασκευές, αντικαταστάσεις, διορθώσεις, καθαρισμούς, νέες δημιουργίες, αισθητικές αναβαθμίσεις κ.α.), ενώ παράλληλα έγινε πράξη η μείωση οφειλών του ΟΠΠΑΠ προς ιδιώτες κατά 60%, στον πρώτο χρόνο.

Επίσης, το Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ δραστηριοποιήθηκε στην προετοιμασία και πραγματοποίηση εκδηλώσεων όπως π.χ. τα  «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», καθώς επίσης και στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με συλλόγους και φορείς του τόπου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, κυρίως, προτού επιβληθούν τα υγειονομικά μέτρα, ενώ ορισμένες εκδηλώσεις (θερινό σινεμά κλπ.) έγιναν το καλοκαίρι του 2020, τηρώντας πάντοτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είχαν, εκείνη την περίοδο, ανακοινώσει τα αρμόδια Υπουργεία.

Παράλληλα, η ηλεκτρολογική αναβάθμιση των υποδομών στο Β’ ΔΑΚ και η δρομολόγηση όλων  των διαδικασιών για την ενεργειακή αναβάθμισή του, με την τοποθέτηση αερίου τέθηκε στο επίκεντρο.

Επιπλέον, στα Αθλητικά Κέντρα υλοποιήθηκε σειρά έργων και δράσεων με σκοπό να είναι λειτουργικά σε αθλούμενους, με έμφαση σε ΑμεΑ. Συντηρήθηκαν Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δημιουργήθηκαν νέα βρεφικά τμήματα με οριστική αδειοδότηση, ενώ έγινε και αισθητική αναβάθμιση του συνόλου των σταθμών.

Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στη λειτουργία των ΚΑΠΗ και στην ψυχαγωγία των μελών τους με εκδηλώσεις (κατά το διάστημα που δεν είχαν επιβληθεί υγειονομικά μέτρα). Επίσης, μεταξύ των άλλων που έγιναν, μέλη των ΚΑΠΗ συμμετείχαν σε πρόγραμμα εξοικείωσης με το διαδίκτυο, καθώς και σε προληπτικό πρόγραμμα αιμοληψιών και μετρήσεων για τυχόν διάγνωση σακχάρου, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας τους.

Αξιοπρόσεκτες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δ.Κατερίνης. Οι δράσεις αυτές αφορούσαν στην αναβάθμιση κτιριακών χώρων και στη νέα αισθητική τους εμφάνιση, στην προμήθεια εξοπλισμών, στην εφαρμογή προγραμμάτων για ηλεκτρονική διεκπεραίωση διακίνησης βιβλίων, στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων, δράσεων κλπ., καθώς και στην εξασφάλιση νέων βιβλίων, στην εγγραφή νέων μελών.

Αξίζει να σημειωθεί, η ένταξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης στο δίκτυο αδελφοποιημένων βιβλιοθηκών Ευρώπης National Authorities for Public Libraries in Europe (NAPLE), η κατασκευή Δημοτικού Αναγνωστηρίου σε αίθουσα η οποία παρέμενε κλειστή εδώ και 30 χρόνια, η δημιουργία της Βιβλιοθήκης Ελατοχωρίου και της 1ης Μουσικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης με 5000 δίσκους βινυλίου.

Τέλος, υλοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Δ.Κατερίνης, ο απελθών Πρόεδρος, Ιωάννης Μπεϊνάς, δήλωσε: «Παρά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, εδώ και 13 μήνες, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού εργάστηκε άοκνα όλο αυτό το διάστημα και παρήγαγε σημαντικό έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, που μου εμπιστεύθηκε την Προεδρία του ΟΠΠΑΠ κατά τους τελευταίους μήνες. Εύχομαι, καλή δύναμη, καλή συνέχεια στο έργο αυτό και καλή επιτυχία στον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού».