Ημερίδα από την Αστυνομία: Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία

Κοινωνία

Ημερίδα, με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των Ατόμων με Αναπηρία», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητήριου Πιερίας, από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ  άλλων ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής   Κ. Μακεδονίας, κ. Μιλτιάδης Πουρσανίδης,  η  βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κα Σκούφα , η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ντούρος , ο διοικητής της ΠΎ Υπηρεσίας, ο διοικητής της ταξιαρχίας Λιτοχώρου  η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Στρίμπα , ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Κουρινιώτης, εκπρόσωποι φορέων, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και κόσμος.

Χαιρετισμούς απεύθυναν  ο Σπιρίδωνας Ίτσιος αναπλ. Μέλος της εκτελεσιτκής επιτροπής Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.Μ.Ε.Α., ο κ. Ηλίας Στεφανής πρόεδρος συλλογου γονέων του ΕΕΕΚ, ο κ. Μιχάλης Χατζηβασιλείου πρόεδρος συλλόγου ατόμων με αναπηρία Πιερίας, ο κ. Δημήτρης Καραπούλιος  πρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού, ο κ. Δημήτρης Σολδάτος πρόεδρος συλλόγου γονέων και φίλων ΑΜΕΑ.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο  εκπαιδευτικός έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακή εκπαίδευση του 3ου ΠΕ.ΚΕ.Σ της Π.Δ.Ε Κ. Μακεδονίας με θέμα «σχολική και κοινωνική ζωή των μαθητών με αναπηρία», ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου  Γιώργος Χιονίδης και θέμα «δικαιώματα ατόμων με αναπηρία» και ο αστυνόμος Β΄ Δημήτρης Τσαουσίδης, υποδιοικητής τμήματος τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας και θέμα « ο ρόλος και η συμβολή της ελληνικής αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Πιερίας κ. Γιώργος Τζήμας,  η πρωτοβουλία αυτή είχε στόχο να  αναδείξει το ρόλο αλλά και την συμβολή του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία.

«Η ανθρώπινη κοινωνία αποτελείται από άτομα που για διάφορους λόγους δεν διαθέτουν όλα τις ίδιες σωματικές, αισθητηριακές και νοητικές ικανότητες. Τα άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές, δυσκολεύονται ή αδυνατούν πλήρως να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής όπως εργασία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, καθημερινές λειτουργίες, μέσα στη ίδια τους την κατοικία.

Προστασία και ασφάλεια των πολιτών

Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομία έχοντας ως βασική τους αποστολή τη προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, σέβονται και υπερασπίζονται  τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου και πρωτίστως των μελών της κοινωνίας μας για τα οποία η εξασφάλιση και η διατήρηση των όρων για αξιοπρεπή διαβίωση δε είναι πάντοτε δεδομένη. Η ύπαρξη αναπηρίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει οποιοσδήποτε μορφής διάκριση σε βάρος συνανθρώπων μας, ούτε βεβαίως την αδράνεια ή τη αδιαφορία μας απέναντι τους. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάμε σήμερα: πως πρέπει όλοι μας, να είμαστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας αυτούς, έτοιμοι να του διευκολύνουμε σε κάθε στιγμή που χρειάζεται, έτσι ώστε να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που ως άτομα και ως μέλη της κοινωνίας δικαιούνται».