Σύγχρονα συστήματα ελέγχου, στη νότια γέφυρα του Σ. Σταθμού και σε περιοχές των Δ.Κ. Περίστασης και Καλλιθέας, για όσους πετούν μπάζα και απορρίμματα –Όσοι εντοπιστούν θα πληρώσουν πρόστιμο

Κοινωνία Πολιτική

Σύγχρονα συστήματα ελέγχου, προκειμένου να εντοπιστούν ανεύθυνοι συνδημότες που θα αφήσουν μπάζα ή απορρίμματα, μετά τον καθαρισμό των περιοχών που έγινε, θα εγκαταστήσει η δημοτική αρχή και θα επιβάλλει τα προβλεπόμενα αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου Κατερίνης. Συνεργεία του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό κάτω από τη νότια γέφυρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθώς και στην περιοχή του αγροκτήματος Περίστασης – Καλλιθέας, που εκτείνεται από το εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στην Περίσταση έως το ύψος της  «Ατλαντίδας»

Η ανακοίνωση του δήμου

Σε μία ακόμα επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας προχώρησαν από κοινού τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας αντίστοιχα.

 Ο λόγος για το χώρο κάτω από τη νότια γέφυρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθώς και στην περιοχή του αγροκτήματος Περίστασης – Καλλιθέας, που εκτείνεται από το εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στην Περίσταση έως το ύψος της  «ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ» και είχαν μετατραπεί σε τοποθεσίες παράνομης απόθεσης, ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών.

Ειδικότερα, με την επίβλεψη των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη και Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη, αντίστοιχα, έγινε γενικός καθαρισμός των χώρων, ενώ συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, απορρίμματα, αδρανή υλικά ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων.

«Πρόκειται για συστηματικές πρωτοβουλίες, που γίνονται με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και να βελτιωθεί η  καθημερινότητα των δημοτών» τονίζει σε δήλωσή του, ο κος Κυριακίδης.

«Ανάλογες επιχειρήσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού σε όλο το Δήμο Κατερίνης θα συνεχιστούν και στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι δημότες να μη ρυπαίνουν και να συνδράμουν για την προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος» επισημαίνει από την πλευρά του, ο κος Συμεωνίδης.

Όπως τόνισαν οι αντιδήμαρχοι θα τοποθετηθούν στις περιοχές αυτές, σύγχρονα συστήματα ελέγχου, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι επιχειρήσουν εκ νέου να τις επιβαρύνουν. Σε περίπτωση μάλιστα, που ανεύθυνοι συνδημότες εναποθέσουν και πάλι μπάζα ή απορρίμματα, η δημοτική αρχή θα επιβάλλει τα προβλεπόμενα αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις.