Θ. Λιακόπουλος πος τη δημοτική αρχή Κατερίνης: “Έξι μέτρα για να σώσουμε ΤΩΡΑ τον Τουρισμό στον Δήμο μας! Κορινός, Ολυμπιακή Ακτή, Παραλία”

Κοινωνία Πολιτική

Με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών προ των πυλών και τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα τον Ιούνιο να προετοιμάζονται με γοργούς ρυθμούς, είναι ξεκάθαρο πως ένα τμήμα έστω του Τουρισμού στην Ελλάδα και στον Δήμο μας θα επιχειρήσει να διασωθεί. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια όλων των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους για αυτό και ζητάμε από τη δημοτική αρχή να λάβει ΤΩΡΑ έξι βασικά μέτρα.

Καθαρισμός της Παραλίας, της Ολυμπιακής Ακτής και του Κορινού

Δυστυχώς σήμερα, 14 Μαΐου του 2020, οι τρεις βασικοί πυλώνες του θερινού τουρισμού στον Δήμο της Κατερίνης παρουσιάζουν μία εικόνα που δεν δείχνει φροντίδα, το αντίθετο. Σε κάποιες περιπτώσεις τμήματα αυτών των δημοτικών διαμερισμάτων δείχνουν παρατημένα. Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε τουρίστες με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ξεκινήσουν οι αναγκαίες εργασίες «χθες», έτσι ώστε οι επαγγελματίες του Τουρισμού να δοκιμάσουν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Συνεργασία με την Περιφέρεια για τα κουνούπια

Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια και να διασφαλιστεί ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια, προκειμένου να μη φέρουμε τους τουρίστες και εκθέσουμε το τουριστικό μας προϊόν για αυτόν τον λόγο. Επίσης ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να καθαρίσει τα κανάλια και να μην αφήσει καμία εστία αναπαραγωγής κουνουπιών, τώρα που ακόμη ο αριθμός τους είναι υπό έλεγχο.

Επιδιόρθωση των δρόμων

Οι λακούβες περίσσεψαν στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, ενώ στον Κορινό η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κάποια σημεία θυμίζουν βομβαρδισμένη περιοχή. Η ατυχία του κορωνοϊού μας επιτρέπει με χαμηλό κόστος να λύσουμε τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Οργάνωση των συνεργείων καθαριότητας

Τα προβλήματα ήταν πολλά στο θέμα της καθαριότητας των θερινών προορισμών του Δήμου μας. Ζητούμε άμεσα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να προετοιμάσει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους τουρίστες να κάνουν διακοπές σε καθαρές περιοχές, αποφεύγοντας τις καταστάσεις των τελευταίων ετών με τα «τρύπια» απορριματοφόρα και τους σωρούς των σκουπιδιών.

Πάγωμα των δημοτικών τελών για όλα τα επαγγελματικά τουριστικά ακίνητα

Διαγραφή των δημοτικών τελών για όσα λειτουργήσουν

Την ώρα που η καταστροφή θα πλήξει ένα μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών του Τουρισμού στον Δήμο Κατερίνης, είναι ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό τους με έργα.

Προτείνουμε το πάγωμα των δημοτικών τελών για όλα τα επαγγελματικά τουριστικά ακίνητα και επαναξιολόγηση της κατάστασης τον Σεπτέμβριο.

Επίσης ζητούμε τη διαγραφή των δημοτικών τελών (ή τη μείωσή τους κατά 90%) για τους επαγγελματίες που θα λειτουργήσουν τις μονάδες τους, έτσι ώστε να έχουν έναν πονοκέφαλο λιγότερο στην προσπάθειά τους να μη χάσουν φέτος πολλά χρήματα.

Τουριστική προβολή. Έπρεπε να είχε ήδη προγραμματιστεί / είναι ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως

Ίσως το 2020 να είναι η χρονιά που θα στηριχθούμε περισσότερο από ποτέ στους Έλληνες τουρίστες από τους γειτονικούς νομούς, αλλά και τους βαλκάνιους γείτονές μας. Το ίδιο όμως θα επιχειρήσουν να κάνουν και άλλοι τουριστικοί προορισμοί που στο παρελθόν είχαν πρόσβαση σε δυτικές αγορές.

Έχουμε ετοιμαστεί για να διαφημίσουμε σε αυτούς το τουριστικό μας προϊόν και να τους υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εδώ, με ποιοτικές υπηρεσίες και καλές τιμές; Έχει σχεδιασθεί η στρατηγική τουριστικής προβολής του τόπου μας; Είναι ήδη όλα προγραμματισμένα;

Αν ναι, δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Νταντάμη που ετοίμασε τα πάντα και περιμένουμε να τα δούμε να υλοποιούνται.

Αν όχι, τότε ζητούμε κατεπειγόντως να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να προλάβουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας, πριν εμφανιστούν άλλες 10 – 20 αντίστοιχες καμπάνιες.

Ως αναγκαίο ποσό διαφήμισης προτείνουμε τουλάχιστον τις 50.000 Ευρώ, λόγω της συγκυρίας. Επίσης, πιστεύουμε πως  θα πρέπει να αναδείξουμε πως  είμαστε από τους ποιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς, με ελάχιστα κρούσματα και εξαιρετικό νοσοκομείο.

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες του Τουρισμού ίσως σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής τους

Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος μας να παρατήσει τους επαγγελματίες του Τουρισμού μας φέτος, όταν τον έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, ίσως σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής τους. Ζητούμε να υλοποιηθούν άμεσα τα έξι μέτρα που προτείνουμε, έτσι ώστε να μετριαστεί η ζημιά που όλοι θα υποστούν, να διασώσουμε θέσεις εργασίας και περιουσίες.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι σας ζητήσαμε:

  • Την υλοποίηση πέντε ξεκάθαρων μέτρων για τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Την άμεση συνεργασία με τα σχολεία για να φτάσει σε κάθε παιδί οικογένειας με οικονομική στενότητα ένα λάπτοπ ή μία ταμπλέτα, όπως επιτρέπει πλέον η σχετική ΠΝΠ της Κυβέρνησης
  • Τη συνολική αναδιαμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα έσοδα και τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει φέτος.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης