Αοσμία και δυσγευσία – Τα άγνωστα συμπτώματα του κοροναϊού

Κοινωνία

Τα τελευταία 24ωρα έρχονται στο προσκήνιο νέα συμπτώματα, άγνωστα για τους πολλούς που σχετίζονται με τον κοροναϊό.

Εκτός από τα γνωστά σε όλους συμπτώματα, όπως πυρετός , βήχας και δύσπνοια, υπάρχουν και μερικά ακόμη τα οποία μπορεί να μην εμφανίζονται τόσο συχνά, ωστόσο μπορεί να μας προειδοποιήσουν ότι έχουμε κολλήσει τον ιό.

Πρόσφατες αναφορές συσχετίζουν και άλλα συμπτώματα με τη νόσο COVID-19. Όπως εξήγησε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόκειται για την άτυπη συμπτωματολογία όπου «άνθρωποι με τέτοια συμπτωματολογία μπορεί να έχουν διάρροια ή άτομα στα οποία διαταράσσεται η λειτουργία της όσφρησης και δεν μπορούν να μυρίσουν οσμές ή ταυτόχρονα να διαταράσσεται η γεύση».

Τόνισε ακόμη ότι «το 40% των περιπτώσεων ανοσμίας, δηλαδή απώλειας ή υπολειτουργίας της αίσθησης της όσφρησης, εμφανίζεται μετά από μια ίωση, συνήθως ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού».

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε και θα υιοθετούμε αντίστοιχες στρατηγικές πρόληψης και απομόνωσης ατόμων, ακόμα και με ήπια ή άτυπη συμπτωματολογία», σχολίασε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στα άτυπα αυτά συμπτώματα.

πηγή:in.gr