Το ευχαριστώ του Πυροσβεστικού Σώματος στους κατοίκους της Ρητίνης για τη φωτιά στα Πιέρια Όρη – ” Η αυταπάρνηση και ο ζήλος που επιδείξατε μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας”

Κοινωνία Περιβάλλον

Η πρώιμη πυρκαγιά στα Πιέρια όρη ήταν μια δοκιμασία για όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες. Δοκιμάστηκαν επί του πεδίου, η επάρκεια, η ετοιμότητα, η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα, ευτυχώς, με θετικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα σ όλους που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με υπηρεσιακό καθήκον για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, υπήρξε και μια ξεχωριστή συνδρομή που ήταν εθελοντική. Ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Ρητίνης που από την πρώτη στιγμή έδωσαν το παρών. Μεγάλος αριθμός νέων άφησαν τις δουλειές τους και έσπευσαν επί μέρες να συνδράμουν με κάθε μέσο και προσωπική εργασία στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο δημόσιο δάσος των Πιερίων. Κι όταν χρειάστηκε να οργανωθεί εφοδιαστική αλυσίδα οι γυναίκες της Ρητίνης κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να οργανώσουν με επάρκεια την σίτιση και την διάθεση υλικών πρώτης ανάγκης.  

Αυτή η αυθόρμητη εθελοντική κινητοποίηση αναγνωρίζεται από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος Θεόδωρο Κων. Κοσμίδη, ο οποίος απέστειλε στον πρόεδρο της Κοινότητας Ρητίνης κο Ιωάννη Λάιο επιστολή με την οποία εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς όλους τους κατοίκους της Ρητίνης.

 Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ – ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ