Πέντε χρόνια μεγάλης προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Εξωτερική Ιεραποστολή

Κοινωνία

Ένα σημαντικό κεφάλαιο της δράσης της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αφορά στην ιεραποστολή στα βάθη της Αφρικανικής Ηπείρου κι όχι μόνο.  

Φέτος συμπληρώνονται πέντε έτη φέτος από την ίδρυση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

 Αποστολή και έργο του Γραφείου που λειτουργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου είναι: 

•        Η καλλιέργεια της Ιεραποστολικής συνείδησης μεταξύ των πιστών.

•        Η προβολή του αξιόλογου έργου που επιτελούν οι Ιεραπόστολοι σε Αφρική και Ασία.

•        Η βοήθεια «εκ των μετόπισθεν» του έργου των Ιεραποστολικών Κλιμακίων που αγωνίζονται στην «πρώτη γραμμή» της διαδόσεως του Χριστιανικού Ευαγγελίου.

•        Η συγκέντρωση και αποστολή διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, τρόφιμα και  ρουχισμό.

•        Η οικονομική βοήθεια για την ανέγερση Ιερών Ναών, Σχολείων και Ιατρείων. 

•        Ακόμη  μέλημά του είναι η συλλογή και ο εφοδιασμός των εκεί Εκκλησιών με λειτουργικά σκεύη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της τοπικής Εκκλησίας βοήθησε, με πολλούς τρόπους, Ιεραποστολικά Κλιμάκια στο Κονγκό, τη Νιγηρία, τη Μποτσουάνα, την Κένυα, την Τανζανία, την Ουγκάντα και την Κολομβία.

          Οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι από τις παραπάνω περιοχές απέστειλαν ευχαριστήρια γράμματα προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, παρακαλώντας τον να ευχαριστήσει εκ μέρους τους, τους πιστούς όλων των Ενοριών της Πιερίας για την πολύτιμη αρωγή τους.

          Συγκεκριμένα, σε ευχαριστήρια του επιστολή ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος έγραψε τα εξής: «Η βοήθειά σας είναι μία αληθινή ευχαριστιακή κίνηση, μια επανάληψη του θαύματος στην Εμμαούς, η αναγνώριση του Χριστού στο μοίρασμα του ”άρτου”».

          Με την ευκαιρία συμπλήρωσης πέντε ετών από την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Γεώργιος απευθύνει τις ολόθερμες ευχαριστίες του στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας που αγκαλιάζει με ενθουσιασμό την ποιμαντική αυτή πρωτοβουλία της Εκκλησίας, υπενθυμίζοντας ότι «Εκκλησία χωρίς ιεραποστολή είναι Εκκλησία χωρίς αποστολή».