Στο ΕΠΑΣ Μαθητείας Κατερίνης Δ.ΥΠ.Α, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Κοινωνία Υγεία

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εκπαιδευτικών-μαθητών σε σχολεία, πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας την Τετάρτη 10 Απριλίου  επισκέφθηκε το ΕΠΑΣ Μαθητείας Κατερίνης Δ.ΥΠ.Α, κατόπιν προσκλήσεως  του Διευθυντή κ. Παπαδημητρίου Βασιλείου.

Οι  σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, και να εφαρμόσουν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ, καθώς και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Επίσης, παρακολούθησαν και εφάρμοσαν τον τρόπο τοποθέτησης ενός ατόμου σε Πλάγια θέση Ασφαλείας, αλλά και τις μεθόδους αντιμετώπισης της Πνιγμονής (τεχνική Heimlich).

Μέσα από την παρουσίαση – εκπαίδευση δόθηκε η  δυνατότητα σε σπουδαστές και εκπαιδευτές, να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες και να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν.

Άλλωστε, είναι δεδομένο πως «η γνώση είναι δύναμη» (Φιλόσοφος – Φραγκίσκος Βάκων). Συνεπώς, η δύναμη της γνώσης των Α’ Βοηθειών σε συνδυασμό με τη θέληση, καθιστούν κάθε άτομο ικανό να προσφέρει τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες, και να σώσει ζωές σε μια δύσκολη στιγμή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές  του ΕΠΑΣ Μαθητείας για την πρόσκληση και την υποδοχή.

Η παρουσίαση – εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τις πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του ERC: Άντζελα Μαρανή και Αθηνά Γεραρίδου