Άντζελα Γκερέκου από την Πιερία: “Όμορφοι άνθρωποι όμορφη φιλοξενία!!” – Η πρόεδρος του ΕΟΤ στις ανθισμένες κερασιές

Κοινωνία Τουρισμός

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια για την Πιερία η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου ανάρτησε στα social media τις εντυπώσεις τις, από τις ανθισμένες κερασιές της Πιερίας και συγκεκριμένα στον Κολινδρό σήμερα και αύριο στη Ράχη.

Η δράση “οι ανθισμένες κερασιές της Πιερίας ” υλοποιούνται από τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο των «Ανθισμένων Διαδρομών-Λευκάδιος Χερν» του Ε.Ο.Τ., με συνδιοργανωτές τους δήμους Κατερίνης και Πύδνας Κολινδρού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης “Ο Άγιος Λουκάς” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού “Ο Νικόλαος Λούσης”.

Η ανάρτηση της κα Γκερέκου

Όμορφοι άνθρωποι όμορφη φιλοξενία!!

Είμαι ευτυχής που η πρόταση μου αυτή , βρήκε αμέσως ευήκοα ώτα εδώ στην Πιερία !

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ Μαυρίδου, με την εξαιρετική ομάδα της ΠΟ.ΤΑΠ τους Δήμους και όλους τους τοπικούς φορείς αγκάλιασαν αμέσως αυτή την πρόταση και την υλοποιούν με την αιγίδα και τη συνεργασία του ΕΟΤ.

Και ξέρετε κάτι; αυτή τη δυναμική που κάνει τα λόγια πράξεις

Αυτή την ενέργεια που κάνει το όραμα δράση !

Κάτι που είδα σε κάθε επίσκεψη μου και σε κάθε επιμέρους συνάντηση που είχα στον τόπο σας.

Και να αναφέρω ενδεικτικά εδώ ότι και το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival με την αιγίδα του ΕΟΤ είναι γεγονός!

Ο δήμος Δίου – Ολύμπου υπέβαλε πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ορειβατικών καταφυγίων.

Η πρόταση αφορά την αναβάθμιση του ορειβατικού καταφυγίου Κορομηλιάς.

Τα Πιέρια όρη είναι εξαιρετικός ορεινός προορισμός και το χιονοδρομικό στο Ελατοχώρι αξίζει επίσης να μπει σε διαδικασία αναβάθμισης.

Η Πιερία διαθέτει τεράστιο πλούτο και είναι αποφασισμένη να τον αναδείξει.

Αυτό φαίνεται και στο ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που μελετήσαμε στον ΕΟΤ προκειμένου να δώσουμε Σύμφωνη Γνώμη.

Και να προσθέσω εδώ ότι πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στη #Ρόδο το #Φόρουμ “Ευρωπαϊκός Τουρισμός, Ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση” , εκεί ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε: ‘’H επιμήκυνση της σεζόν, μέσω προσφοράς πολιτιστικών εμπειριών, η προώθηση νέων μορφών τουρισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα και η προσέλκυση λιγότερων τουριστών, που θα δαπανούν περισσότερα, είναι οι στόχοι για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια’’.

Aκόμη πρόσθεσε πως η Ελλάδα εξελίσσεται σε ένα «Εργαστήριο» βέλτιστων πρακτικών.

Να είστε βέβαιοι λοιπόν πως αυτά που πραγματοποιούνται εδώ αυτές τις μέρες, αυτά που πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αποτυπώνουν στην πράξη έναν προς έναν τους στόχους που έθεσε ο Πρωθυπουργός.

Με αυτές τις σκέψεις σας αφήνω!!

Τώρα τον πρώτο λόγο έχει η ελληνική φύση και τα θαύματά της!!

#συνεχιζουμε και αύριο θα είμαστε στις κερασιές της Ράχης Πιερίας!!

#staytuned