Θ.Λιακόπουλος: “8 προτάσεις για την προστασία και ανακούφιση των δημοτών από την οικονομική κρίση, που θα ακολουθήσει”.

Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Με αίσθημα ευθύνης και μεγάλη περίσκεψη, η δημοτική μας παράταξη καταθέτει σήμερα στον δημόσιο διάλογο την πρότασή μας προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Κατερίνης, για να στηρίξουμε όλους τους συνδημότες μας που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε οικονομική δυσκολία. Ανεξάρτητα από το αν θα εισακουστούμε ή όχι, τονίζουμε πως στηρίζουμε ΑΠΟΛΥΤΑ τους διοικούντες σήμερα τον Δήμο μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την τεράστια υγειονομική κρίση που απειλεί ζωές.

Προτείνουμε:

  • Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη, όσο διάστημα διαρκή η αναστολή δραστηριότητας τους. Τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά , επομένως, αποτελεί υποχρέωση του Δήμου , από τη στιγμή που δεν προσφέρει υπηρεσίες, να προβεί στην πλήρη ΑΠΑΛΛΑΓΗ των επιχειρήσεων, προτείνουμε να πάμε στη λύση αυτή ΑΜΕΣΑ. Μείωση  50% δημοτικών τελών για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται, αλλά δεν είναι σε αναστολή με χρήση 31/12/2020.
  • Μείωση καταβολής δημοτικών τελών 30% για όλες τις οικογένειες μέχρι 31/12/2020
  • Αναστολή υποχρέωσης εξόφλησης του λογαριασμού της ΔΕΥΑΚ μέχρι το τέλος του έτους. Όποιος μπορεί να πληρώνει, να συνεχίσει να το κάνει. Για όσους δυσκολεύονται, προτείνουμε περίοδο χάριτος ως τις 31.12.2020 και μετά διακανονισμό της οφειλής.
  • Αναστολή καταβολής τελών άρδευσης για όλους τους αγρότες μας, με περίοδο χάριτος ως τις 31.12.2020 και μετά διακανονισμό. Αν ο νόμος επιτρέπει την πλήρη ΑΠΑΛΛΑΓΗ των αγροτών, προτείνουμε να πάμε στη λύση αυτή ΑΜΕΣΑ.
  • Πλήρης στήριξη όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, για να μην αφήσουμε ακάλυπτο κανέναν δημότη μέσα στην κρίση
  • Άμεση έναρξη συζήτησης για προετοιμασία πακέτου τουριστικής προβολής, που θα είναι μεγάλης έκτασης και έτοιμο να «τρέξει» αμέσως μόλις αρθούν τα μέτρα, πάντα σε συνενόηση με την ΠΟΤΑΠ και τους τουριστικούς φορείς.
  • Ριζική, ολοκληρωτική αλλαγή του δημοτικού προϋπολογισμού, περικοπή κάθε δαπάνης που δεν είναι απόλυτα αναγκαία και δημιουργία των απαραίτητων ποσών για την κάλυψη των νέων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί.
  • Άμεση προετοιμασία προτάσεων και δράσεων που θα προταθούν προς μεγάλα φιλανθρωπικά ιδρύματα (Ωνάση, Νιάρχου, Λάτση κλπ) προκειμένου να ζητήσουμε στήριξη και από μεγάλους οργανισμούς για να καλύψουμε κάποιες από τις κοινωνικές μας δράσεις.

Ο Δήμος Κατερίνης που ξέραμε δεν θα έχει καμία σχέση με τον Δήμο Κατερίνης που θα πρέπει να δημιουργήσουμε ΑΜΕΣΩΣ, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των συνδημοτών μας και τις νέες τους ανάγκες.

Είμαστε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για να βοηθήσουμε,όπου μας ζητηθεί για την άμεση εφαρμογή των προτάσεων μας για τη στήριξη των δημοτών μας.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»