Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης:  Συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτρο Χούπη

Πολιτική

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Απριλίου εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής  Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγό Δημήτριο Χούπη στο γραφείο του στο Στρατόπεδο Παπάγου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στις αναδυόμενες προκλήσεις ασφάλειας στην ευρύτερη  περιοχή.

Συζητήθηκε, επίσης, το έργο που επιτελείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ειδικότερα για την τοπική κοινωνία της Πιερίας, στο πλαίσιο των πάγιων οδηγιών και κατευθύνσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο στρατόπεδο της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του Λιτοχώρου, η οποία λειτουργεί και ως Σημείο Υποδοχής – Παρουσίασης Οπλιτών θητείας (ΣΥΠΟ). Το στρατόπεδο «ΕΦ.ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) Νικολάου Μπαλανίκα» αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας τόσο της πόλης του Λιτοχώρου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Κλείνοντας, η κα Μάνη ευχαρίστησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα ζητήματα, για τα οποία ζητείται η συνδρομή τους, γεγονός που επιβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία τους με τους τοπικούς φορείς της Πιερίας.