Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πιερίας για την παγκόσμια ημέρα υγείας: «Όταν κυβερνά η ΝΔ, το ΕΣΥ νοσεί βαριά με επιτελικό σχέδιο!»

Πολιτική Υγεία

«Η Υγεία μου, το δικαίωμά μου!». Ένα αναφαίρετο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους. Η πρόσφατη πανδημία, ανέδειξε ότι, όλοι είμαστε ίσοι απέναντι σε έναν κοινό μεταδοτικό εχθρό, με την αξία των δημοσίων συστημάτων υγείας με κρατική χρηματοδότηση και έλεγχο να έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως.

Στον αντίποδα αυτής της αρχής, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει ανάλγητη, θαρρείς τιμωρητική στους πολλούς, εξυπηρετική στους λίγους. Εμμένει, και στον τομέα της Υγείας, στην παρωχημένη και αναχρονιστική ιδεοληψία της περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών. Διοχετεύει, δημόσιους κρατικούς πόρους στις ιδιωτικές κλινικές και οδηγεί την Ελλάδα στο πιο ιδωτικοποιημένο σύστημα στην Ευρώπη. Με ιδιωτική δαπάνη από την τσέπη των ασθενών 40% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 20%.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, αδιαφορεί για την υποστελέχωση και επιμένει στην υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Επιλέγει το κλείσιμο κρίσιμων δομών δίχως να νοιάζεται για τις ανάγκες πρόσβασης των ασθενών σε περίθαλψη και φάρμακα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, για την ευαισθητοποίηση όσον αφορά την ισότιμη υγειονομική περίθαλψη για όλους, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, το Σάββατο 6//4, πραγματοποίησε δράση στον πεζόδρομο. Συζήτησε με τους πολίτες και μοίρασε ενημερωτικό φυλλάδιο με τις αιχμές του προσράμματος του κόματος, για ένα ισχυρό  και αποτελεσματικό Ε.Σ.Υ.

  • Δημιουργία 380 ΤΟΜΥ-κέντρων υγείας
  • Αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας
  • Εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ
  • Θέσπιση δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας και στοματικής υγείας
  • Ίδρυση νέων ανεξάρτητων δομών για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις, για τον αυτισμό και την άνοια και ενίσχυση των υφιστάμενων
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Η Υγεία μας, είναι δικαίωμά μας! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεσμεύεται να υπερασπιστεί τη Δημόσια Υγεία και να προστατεύσει την ίδια μας τη ζωή. Δεσμεύεται να μειώσει τις ανισότητες και να διασφαλίσει την πλήρη και καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες περίθαλψης και φροντίδας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι νόμοι περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ θα καταργηθούν!

 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ