Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Πιερίας στα Πιέρια Όρη

Περιβάλλον Πολιτική

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, πολυμελές κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής το Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Χάλαρη Μιχαήλ, το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Πιεριας Λιόλιο Δημήτριο, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μίχου Μαρία, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Παπαστεργίου Χρήστο, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτη και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Στεφόπουλο Χρήστο, τον αναπληρωτή Τομεάρχη  Περιβάλλοντος Καλπακίδη Δαμιανό, και τους υποψήφιους βουλευτές Κουτρούπα Κωνσταντίνο και Γεωργούλη Λένα περιόδευσε στην περιοχή Πιέρια Όρη, όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Κυριακή 31.03.2024.

Το κλιμάκιο  μετά την αυτοψία  ενημερώθηκε  από  τον Διευθυντή  Δασών ΠΙΕΡΙΑΣ κ. Παπαπέτρου Πέτρο  για τα μέτρα πρόληψης και την πορεία  εξέλιξης της πυρκαγιάς.

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ –  Κινήματος Αλλαγής κ. Χάλαρης Μιχάλης κατά  τις δηλώσεις του «ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό προσωπικό, όσο και το προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας  για το έργο τους και την οριοθέτηση  της πυρκαγιάς. Επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί  υψηλή προτεραιότητα στην πρόληψη  και στα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης της πυρκαγιάς,  επαναφέροντας την πρόταση του Κινήματος για αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, 50% στην πρόληψη  και 50% στην καταστολή, αντί για 20% και 80% που είναι σήμερα. Τόνισε  ότι  η κλιματική  κρίση είναι παρούσα  και οι πυρκαγιές δεν θα εμφανίζονται μόνο την παραδοσιακή αντιπυρική περίοδο, οπότε η κυβέρνηση οφείλει να  έχει  ένα λειτουργικό και αξιόπιστο  σύστημα δασοπυρόσβεσης όλο το χρόνο. Συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να τεθεί τέλος στην προσπάθεια επικοινωνίας διαχείρισης των πυρκαγιών με ενημέρωση για δήθεν δύσβατες περιοχές και έντονες μετεωρολογικές συνθήκες. Στη συγκεκριμένη πυρκαγιά υπήρχαν δυσκολίες αλλά οι περιοχές ήταν  προσβάσιμες για την τέλεση επίγειου έργου. Έκλεισε  επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει για την προμήθεια διαλειτουργικού και αξιόπιστου συστήματος  επικοινωνίας  στους εμπλεκόμενους και αξιοποίηση  έξυπνων κατασβεστικών  υλικών  για την καταπολέμηση  των δασικών  πυρκαγιών».

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Πιερίας