Ματαιώθηκαν με απόφαση του ΣτΕ οι επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας

Κοινωνία Πολιτική

 Δεν θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές την 7η Απριλίου στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας, όπως είχαν προκηρυχθεί και δήμαρχος παραμένει o Παναγιώτης Γκυρίνης.

 Ο κ. Γκυρίνης μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας που είχε κρίνει ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Έχοντας την υπ’ αριθ. 403/2024 του Τμήματος Γ’ του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναιρείται η υπ’ αριθ. 7/2024 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στο Δήμο της Αλεξάνδρειας, γίνεται ανάκληση της αριθ. 176147(1461)/08-03-2024 προκήρυξης του  Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για διενέργεια επαναληπτικών  εκλογών την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας, για την ανάδειξη Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων  με τη συμμετοχή των συνδυασμών α) «μαζίΑλλάΖΟΥΜΕ», β) «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και γ) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας ο Παναγιώτης Γκυρίνης (Ώρα Ευθύνης) είχε λάβει ποσοστό 79,73% και είχε ανακηρυχθεί δήμαρχος.