Σύσκεψη  με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο για τα έργα στην Εθνική οδό και στη σήραγγα της Κατερίνης

Πολιτική

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου διοργάνωσε μία σημαντική σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου, στο πλαίσιο της αδιάκοπης προσπάθειας για τη βελτίωση των υποδομών και την προαγωγή της ανάπτυξης στην περιοχή. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση των τοπικών φορέων, για την πρόοδο των έργων στην Εθνική Οδό και στη σήραγγα της Κατερίνης, από τον αρμόδιο Υφυπουργό, την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και ειδικό επιστήμονα. Στην αρχική της τοποθέτηση, η κα Μάνη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον συνάδελφό της Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο για την άμεση ανταπόκριση και τη βούληση του να συμβάλλει στην επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν από την υλοποίηση των έργων, με κύρια προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια. Τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που συνδέονται με τις εργασίες, καθώς και τις οικονομικές επιπτώσεις στους επαγγελματίες της περιοχής, ειδικά εκείνους που εξαρτώνται από τον τουρισμό, καθώς το 80% του τουρισμού της περιοχής είναι οδικός τουρισμός.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα της ασφάλειας και την ανάγκη για αναζήτηση βιώσιμων λύσεων, που θα εξυπηρετούν τόσο τους κατοίκους όσο και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των έργων και έδωσε απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων. Αφού τοποθετήθηκαν οι τοπικοί βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ο κ. Ταχιάος ζήτησε από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να εκπονήσει μελέτη εντός της επόμενης εβδομάδας για την αμφιδρόμηση της σήραγγας με ταυτόχρονη εκτροπή των βαρέων οχημάτων προς την Περιφερειακή Οδό, η οποία θα δοθεί στην κυκλοφορία έως το τέλος Μαρτίου, σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της περιοχής, που θα ενισχύσει την προσβασιμότητα και την ασφάλεια για όλους. Η μελέτη, θα τεθεί αμέσως ενώπιον του Υπουργείου, των τοπικών βουλευτών, της Αντιπεριφέρειας, των δημάρχων, των τοπικών αρχών και των φορέων, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση και να καθοριστούν και τα χρονοδιαγράμματα των έργων και των συγκεκριμένων μέτρων.


Κλείνοντας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, κυρίως τον αρμόδιο Υφυπουργό, τους τοπικούς αξιωματούχους και όλους τους φορείς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικής δράσης για την υλοποίηση έργων που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την προώθηση της ανάπτυξης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τη Διοίκηση για την άμεση ανταπόκριση και την παραχώρηση της αίθουσας για τη σημαντική εκδήλωση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Πιερίας κ. Μπαραλιάκος, κ. Κουλκουδίνας και κ. Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Κατερίνης κ. Ντούμος και Δίου – Ολύμπου κ. Γερολιόλιος, εκπρόσωπος του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, τρεις εκπρόσωποι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανεξάρτητος ελεγκτής οδικής ασφάλειας κ. Ηλιού, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, κ. Κουκουσέλας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Πατσιαλής και εκπρόσωποι τουριστικών και επαγγελματικών σωματείων και φορέων.