Αναβαθμίζονται κτιριακά τα Κέντρα Υγείας Λιτοχώρου και Αιγινίου – Χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Πολιτική Υγεία

Αναβαθμίζονται κτιριακά τα Κέντρα Υγείας Λιτοχώρου και Αιγινίου, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Φώντας Μπαραλιάκος, σε ανάρτηση του στα social media. Όπως αναφέρει, μετά από επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Υγείας και την 3η Υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας, το Κέντρο Υγείας Αιγινίου έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα της κτιριακής αναβάθμισης στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,5 εκ.€. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται το προσεχές διάστημα και ακολούθως θα υπογραφεί η σύμβαση της υλοποίησής του.

“Προβαίνω στην ενημέρωση αυτή μετά τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχθηκα το τελευταίο διάστημα από κατοίκους της Β. Πιερίας, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και απάντηση σε κάποιες ψευδείς ειδήσεις περί απένταξης του ΚΥ Αιγινίου από το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης, του εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας. Μετά την υπογραφή της σύμβασης αναβάθμισης του ΚΥ Λιτοχώρου από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στις 2 Μαρτίου, ακολουθεί, ακριβώς με την ίδια διαδικασία και το ΚΥ Αιγινίου. Το πρόγραμμα της αναβάθμισης των δύο περιφερειακών ΚΥ της Πιερίας, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών για το οποίο κατ’ επανάληψη επεδίωξα να προωθηθεί”, αναφέρει ο βουλευτής Πιερίας.