Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Ψυχαγωγία

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ολοκληρώνει τις προβολές της γι’αυτήν την σεζόν την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο του Κινηματογράφου Ευκαρπίδη, με την ταινία  “Η γη της επαγγελίας”.

“Η γη της επαγγελίας / Bastarden”
Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ (Δανία)
Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Σίμον Μπένεμπεργκ, Αμάντ Κόλιν

Στη Δανία του 1755 ο μοναχικός και πεισματάρης λοχαγός Λούντβιχ Κάλεν αποσπά την άδεια του βασιλιά για να καλλιεργήσει την αφιλόξενη γη της Γιουτλάνδης. Ο στόχος του είναι να καταστήσει εύφορη μια χέρσα έκταση για να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας, μιας και ο ίδιος ήταν ο νόθος γιος ενός αριστοκράτη και μιας υπηρέτριας. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια θα εξασφαλίσει την άδεια του βασιλιά, μόνο που από τον δριμύ χειμώνα έως τον σαδιστή γαιοκτήμονα Φρέντερικ ντε Σίνκελ, θα βρει μπροστά του ανυπέρβλητα εμπόδια.
Μνήμες από κλασικά γουέστερν εμπλουτίζουν ένα στέρεο ιστορικό δράμα με ατμοσφαιρικές εικόνες, πειστικές ερμηνείες και συμπεράσματα πάνω σε μια εποχή (αυτή του τέλους της φεουδαρχίας) ακραίων ανισοτήτων, μισαλλοδοξίας, πολλαπλών προκαταλήψεων και βίαιων συμπεριφορών.
Η Γη της Επαγγελίας έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας του 2023 και αποτελεί την επίσημη υποβολή της Δανίας στα επερχόμενα Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.