Τα παιδιά πηγαίνουν σινεμά!

Ψυχαγωγία

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης φιλοξένησε μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης στην προβολή της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο Λύκειο της πόλης μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και οι μαθητές μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, Έφη Γεωργαντά και Σοφία Περδίκη, πραγματοποίησαν μια σύντομη παρουσίαση του βραβείου κοινού LUX. Αφορμή αποτέλεσε η προβολή της ταινίας «Στο γραφείο των Καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ η οποία είναι μια από τις 5 φετινές υποψήφιες ταινίες, για το συγκεκριμένο βραβείο.
Το Βραβείο Λουξ για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο καθιερώθηκε το 2007.


Απονέμεται από το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  και φέρει το όνομα της μονάδας lux για το φως. Σκοπός του βραβείου είναι να φωτίσει την κοινή γνώμη στο θέμα της ένταξης στην  Ευρώπη  και να καταστήσει πιο εύκολη τη διάδοση των  ευρωπαϊκών ταινιών  εντός της  ΕΕ .

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη στα πλαίσια των καθιερωμένων προβολών της Δευτέρας της Λέσχης, τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου, η Σύμβουλος Φιλολόγων Πιερίας κ. Βάνα Αγγέλη, η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης κ. Ελένη Σαμαρά καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών του νομού.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης οργανώνει προβολές από το 1976, προωθώντας συνεχώς την κινηματογραφική παιδεία στην Πιερία μέσα από επιλεγμένες ταινίες από το παγκόσμιο σινεμά. Οι προβολές της δεύτερης σεζόν της Λέσχης θα ολοκληρωθούν με την ταινία της Δευτέρας 4 Μαρτίου
«Η γη της Επαγγελίας/The promised land» (Δανία) με τους Μαντς Μίκελσεν και Αμάντα Κόλιν, στις 20:00 στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη.