Π.Ε. Πιερίας και Δήμοι συνδράμουν στις δράσεις του ΠΟΤΑΠ

Τουρισμός

Στο δυναμικό άνοιγμα του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), καθοριστική είναι η υποστηρικτική συμβολή και η παραγωγική συνδρομή εκτός από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η οποία εκ των πραγμάτων αποτελεί τον φορέα που ανέδειξε και φέρει τη λειτουργική ευθύνη του Οργανισμό και των τριών Δήμων της Πιερίας.

          Μια συλλογική προσπάθεια με απώτερο σκοπό την από κοινού ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη των τουριστικών δεδομένων σε επίπεδο νομού, πάντα με κατευθυντήρια αναφορά την συμβολή όλων στην οικονομική βελτίωση και ενδυνάμωση της τοπικής κι όχι μόνο οικονομίας.

           Η Πιερία με την πληθώρα των συγκριτικών της στοιχείων, με τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας, αλλά και με τους λατρευτικούς χώρους, τις αρχαιολογικές και ιστορικές της αναφορές, την βιοποικιλότητα, την παράδοση, δικαιούται την καταξίωση και αναγνώρισή της στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον. 

  Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του Π.Ο.Τ.Α.Π. οποίος πλέον με την εισδοχή και των τριών Δήμων, συνεχίζει πληρέστερα τον συντονισμό όλων των δράσεων και ενεργειών για την όσο το δυνατό επιτυχή έκβαση των πρωτοβουλιών του.

  Την εκπροσώπηση του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης στον Οργανισμό υλοποιούν, από τον Δήμο Κατερίνης η Aναπληρώτρια Δημάρχου και Aντιδήμαρχος Ελίνα Διαμαντοπούλου, από το Δήμο Δίου-Ολύμπου ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής, ενώ από την βόρεια Πιερία και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, η Aντιδήμαρχος Μαρία Ναβροζίδου.

  Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, λειτουργώντας πάντα με τη φιλοσοφία της συλλογικότητας και των συνεργιών και η οποία θεσμικά συντονίζει το όλο εγχείρημα, επισημαίνει: «Στην κοινή μας αγωνία να αναπτύξουμε, να ενδυναμώσουμε και να γιγαντώσουμε το τουριστικό μας προϊόν, δεν πρέπει να λείπει κανείς. Ασφαλώς οι Δήμοι αποτελούν τον σημαντικό εταίρο στην διαμόρφωση της τουριστικής αναγνώρισης και της ταυτότητας της Πιερίας. Με επιμονή στους στόχους, με μεθοδικότητα και με επένδυση στις συνεργασίες, τα οφέλη θα είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες.»

«Τα τουριστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας είναι πολύ μεγάλα και μοναδικής αξίας. Με τη συνεργασία και των τριών Δήμων του νομού μας, θέτουμε τους σχεδιασμούς σε γερές βάσεις, συμπλέουμε παραγωγικά και είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα είναι άκρως σημαντικά. Μαζί οραματιζόμαστε, προγραμματίζουμε και επιχειρούμε, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας.» τονίζει ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  Γιώργος Καραλής.