Γ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Μαγνησίας | Ηρακλής Τσιτλακίδης: « Στοχεύουμε στην ανάδειξη  του αεροδρομίου της Ν.Αγχιάλου προς όφελος της Πιερίας, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για το νομό»

Τουρισμός

Οι τρόποι ανάδειξης, ανάπτυξης  και αξιοποίησης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, προς όφελος της Πιερίας  συζητήθηκαν στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η  καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που είναι στο επίκεντρο κοινών προσπαθειών του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ) και πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων  Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη και του προέδρου της ΄Ένωσης Ξενοδοχείων  Μαγνησίας κ. Γιώργου Ζαφείρη  για την περαιτέρω ανάδειξη του αεροδρομίου, και την προσέλκυση περισσότερων εταιριών,  που μεταφέρουν τουρίστες, σε συνέργεια από κοινού με τις υπόλοιπες όμορες Ενώσεις Ξενοδόχων.

«Το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου απέχει πλέον 70 λεπτά από την Πιερία και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει σημαντικά τους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφτούν το νομό, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης λόγω των εργασιών του Flyover οι οποίες προβλέπεται να διαρκέσουν 4-5 χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης. Όπως υπογραμμίζει, στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου ήδη εκτελούνται επιβατικές πτήσεις, και είναι ιδανικό – εκτός των άλλων εταιρειών- και για εταιρίες χαμηλού κόστους (Ryanair, Easyjet κλπ). Η περαιτέρω ανάπτυξή του είναι μία τεράστια ευκαιρία για την Πιερία, και μπορεί να εκτοξεύσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας διευκολύνοντας παράλληλα και τους Πιεριείς στα ταξίδια τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης.

Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και την κοπή της βασιλόπιτας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Γιάννης Αναστασίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ξ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, παρέλαβε τιμητική πλακέτα από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό, για την πολύτιμη προσφορά του στον τουρισμό της Θεσσαλίας.