“Ημέρες καριέρας” στην Πιερία  ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Διοικητή της Δ.Υ.ΠΑ

Κοινωνία Πολιτική

Καίρια θέματα που αφορούν την ενίσχυση της απασχόλησης, την διεύρυνση της  αγοράς εργασίας αλλά και τα προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού συζήτησαν σε μία εποικοδομητική συνάντησή τους ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Δ.Υ.ΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Ο Βουλευτής Πιερίας πρότεινε στον κ. Πρωτοψάλτη να συμπεριληφθεί στο προσεχές μέλλον και η Πιερία στο πρόγραμμα «ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ», μια δράση της ΔΥΠΑ που υλοποιείται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας. Κατά την συγκεκριμένη εκδήλωση δίνεται η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με τους υπεύθυνους επιχειρήσεων που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό για την κάλυψη των εργασιακών αναγκών της εταιρείας τους.

Ο Βουλευτής Πιερίας επεσήμανε στον κ. Πρωτοψάλτη το  μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε  επαγγέλματα συγκεκριμένων κλάδων της Πιερίας όπως ο τουρισμός, η εστίαση, οι υπηρεσίες, ο πρωτογενής τομέας, οι κατασκευές κ.α. με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ να δεσμεύεται να εξετάσει το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας τέτοιας ημερίδας στην Κατερίνη.

Ο κ. Μπαραλιάκος στάθηκε ακόμα στην ανάγκη ενίσχυσης  των προγραμμάτων κατάρτισης και της σύνδεσής τους με την πραγματική οικονομία και αγορά. Επανέφερε το αίτημα εξέτασης και εκπόνησης εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης για τομείς που έχουν προοπτική στο νόμο Πιερίας καταθέτοντας προτάσεις για ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα σχεδιαστεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες της Πιερικής αγοράς.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ.Μπαραλιάκος συνεχάρη τον κ. Πρωτοψάλτη για το έργο του Οργανισμού. Η ΔΥΠΑ έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο οργανισμό, πλήρως ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της οικονομίας, που αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στηρίζοντας τους ανέργους και την επιχειρηματικότητα και προσφέροντας ουσιαστικά κίνητρα σε όσους θέλουν να εργασθούν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην μείωση της ανεργίας το τελευταίο διάστημα κάτω του 10%.